Treća generacija studenata doktorskog studija ' Poslovne ekonomije u digitalnom okruženju' potpisala ugovore (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović / DD
Svečano je obilježen početak nastave treće generacije studenata na poslijediplomskom doktorskom studiju 'Poslovna ekonomija u digitalnom okruženju' potpisivanjem ugovora u Studentskom domu. 

"Danas nam je osobito zadovoljstvo što pokrećemo treću generaciju našeg poslijediplomskog doktorskog studija 'Poslovna ekonomija u digitalnom okruženju'. To je studij koji smo pokrenuli u jeku pandemije u jesen 2020. godine što nije najsretniji trenutak bio za pokrenuti jedan međunarodno orjentirani studij", rekao nam je prorektor Sveučilišta u Dubrovniku, Nebojša Stojčić.

Međutim, unatoč tome iz godine u godinu sve je veći broj polaznika studija.

"Ono što nas posebno raduje ove godine jest da imamo preko 20 polaznika iz sedam zemalja, većina naših polaznika pohađat će ovaj studij na engleskom jeziku i imamo niz polaznika koji dolaze s diplomama vodećih svjetskih sveučilišta visoko rangiranih na međunarodnim ljestvicama izvrsnosti. Ovo je jedan plod suradnje koja se duže vrijeme razvija između nas i Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, na što smo posebno ponosni jer je ta sinergija urodila plodom, veliki je to broj polaznika za doktorski studij i stvarno je ogroman interes iz inozemstva", kaže Stojčić i dodaje kako im to daje poticaj i vjetar u leđa da nastave dalje razvijati ovu priču. 

"Na studiju sudjeluju profesori Sveučilišta u Dubrovniku, Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, profesori Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, uz niz znanstvenika iz međunarodno visokoobrazovnih institucija. Do sada smo imali kao redovne izvođače nastavnike iz SAD-a, Velike Britanije, Australije, Njemačke, Italije i u jednom trenutku smo prestali brojati sve zemlje iz kojih nam oni dolaze, ali redom se radi o vrhunskim znanstvenicima i ljudima s visokorangiranih institucija", govori.

Nastava se izvodi u hibridnom obliku što znači da je dio nastave fizički u Dubrovniku, a dio se izvodi online sukladno važećoj dopusnici studija. 

"Ono što je zanimljivo jest da smo zbog velikog interesa iz inozemstva ove godine pokrenuli postupak akreditacije za izvođenje studija u cijelosti u online obliku i nadamo se da ćemo iduće godine studij moći ponuditi i na taj način", zaključuje Stojčić.

Jedna od studentica koja je upisala ovaj studij jest Dorotea Markasović, koja iako mlada, iza sebe već ima uspjehe vrijedne divljenja. Naime, ova mlada studentica je završila Građevinski i arhitekstonski fakultet u Osijeku, ali i Ekonomski fakultet u Osijeku, nakon čega se prijavila na kreativni natječaj Storyja kako bi osvojila stipendiju. 

"Tu sam njihov stipendist i jako sam sretna zbog te prilike koju su mi pružili. Imam puno očekivanja, prvenstveno od sebe, da dam studij u roku i što bolje iskoristim ovu priliku. Da kroz sve ispite i doktorski rad, osim znanstvenog doprinosa, želim dati i doprinos našoj ekonomiji. Išla sam na Građevinskom fakultetu na smjer Organizacija tehnologije i menadžment građenja što je dosta vezano uz ekonomiju jer smo imali na studiju marketing i financijski menadžment, tako da je ovo bilo proširenje u tom ekonomskom pogledu, a ne više tehničkom. Radim u jednoj velikoj građevinskoj firmi koja mi je omogućila da se usavršavam u oba područja kao voditelj dijela radova i asistent za provedbu EU projekata. Jako sam sretna zbog toga, tu je i uzbuđenje zbog prve godine, opet sam brucoš po treći put", rekla nam je oduševljeno studentica Markasović. 

Popularni Članci