OSTVARENO TRI MILIJUNA NOĆENJA Vlahušić: 'Naši su ciljevi milenijski!'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Vedran Pervan
Turistička zajednica Grada Dubrovnika sazvala je konferenciju za medije na kojoj je objavila da je u Dubrovniku 2. listopada zabilježeno tromilijunto noćenje.

'Tromilijunto noćenje ove godine zabilježili smo 20 dana ranije nego lani. U ovom trenutku imamo ostvarenih oko tri milijuna i sedamdeset tisuća noćenja. Bilježimo stabilan porast od početka godine pa sve do danas, a nadam se da će tako biti i do kraja godine,' kazala je direktorica Turističke zajednice Romana Vlašić.

Od početka godine do 8. listopada u Dubrovniku je ostvareno devet posto više dolazaka nego u istom razdoblju prošle godine. Porast bilježe i hotelski i privatni smještajni kapaciteti. U privatnom smještaju prvi put je zabilježeno milijun noćenja.

'Ljudi u ovome gradu su shvatili da mogu živjeti od svoje imovine, prestali su prodavati i počeli su živjeti od najma. Ja mislim da je to znatno kvalitetniji i bolji način. Danas je omjer između hotela i privatnog smještaja dva naprema jedan. Kroz privatni smještaj smo omogućili da nas biraju i najsiromašniji i najbogatiji i to je vrijednost dubrovačkog privatnog smještaja od kojeg živi 2500 obitelji,' rekao je gradonačelnik Andro Vlahušić.

Gradonačelnik Vlahušić je naglasio kako je Dubrovnik, po broju dolazaka, prva destinacija u Hrvatskoj, a kako bi se mogli ostvariti tako uspješni rezultati važno je imati viziju i strategiju.

'Naši su ciljevi milenijski, želimo dogodine ostvariti milijun dolazaka. Ove godine ćemo ih zabilježiti negdje oko 940 tisuća, težimo tome da za pet godina dođemo na četiri milijuna, a za deset godina na pet milijuna noćenja i milijun i pol dolazaka,' poručio je Vlahušić.

Marijana Matulović

Popularni Članci