'

Udruga 'Zajedno do zdravlja' predstavila građanima svoj rad

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Udruga kronično bolesnog djeteta „Zajedno do zdravlja“, koja okuplja gotovo stotinu djece i njihove roditelje, svoj je rad predstavila i u okviru ovogodišnjih „Dana otvorenih vrata udruga“, koji su trajali do subote.

Kroz dva poslijepodneva u prostorima koje udruga koristi ugostili su građane, nudeći im informacije o udruzi i sekcijama koje ona okuplja. Bila je to ujedno prilika za kreativnu radionicu za djecu „Prijatelj prijatelju“ i za igre u parku, kojima su se jednako radovali naši članovi i njihovi gosti.

Svijet naših članova nešto je različitiji od drugih svjetova, jer su im dani uvjetovani, bar dijelom, stanjem njihove djece, odnosno dijagnozama s kojim oni žive. No, bez obzira na tu okolnost, svjesni su kako život može i treba biti kvalitetan. Udruga je mjesto na kojem se dobivaju nužne informacije, izmjenjuju iskustva i zalažu se za prava sve djece koja se bore s bolestima i poremećajima u razvoju, te njihovih obitelji.

"Ponosni smo što u ovakvim aktivnostima sudjeluju sve sekcije udruge i što se njihovi članovi međusobno razumiju i jedni drugima daju potporu", kazali su iz Udruge.

 

Popularni Članci