ULAGANJA VODOVODA Novi ventil u Hladnici za sigurniju opskrbu vodom, novi cjevovod u Župi dubrovačkoj

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Vodovod Dubrovnik nedavno je rekonstruirao je regulacijsko zasunsko okno u Hladnici te postavio pilot regulacijski ventil za održavanje konstantnog tlaka. Njegovom ugradnjom osigurat će se sigurnija opskrba pitkom vodom u Ulici Petra Hektorovića.

„Idemo u korak s modernom tehnologijom u vodno-komunalnoj infrastrukturi, kako na području vodoopskrbe, tako i odvodnje. U ovom slučaju riječ je o samoregulirajućem ventilu koji će održavati odgovarajući pritisak u cijevima bez obzira na potrošnju vode. Ovdje je on bio potreban jer su se stanovnici borili s nedostatnim tlakom, a najvažnije je da je on sada stabilan i konstantan“ – rekao je ovom prigodom predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik Lukša Matušić te dodao da će se s ugradnjom ovakvih ventila nastaviti i u budućnosti, gdje je to bude potrebno.

Osim na području Dubrovnika, ovih dana radovi su se odvijali i u Župi dubrovačkoj, gdje je na Putu za Petraču 120 metara stare azbestno-cementne cijevi zamijenjeno novim vodoopskrbnim cjevovodom od nodularnog lijeva.

„Riječ je bila o staroj cijevi na kojoj su se učestalo događala puknuća, tako da nam je cilj bio što prije je sanirati. S obzirom da nam je prioritet bio osigurati dugoročnu stabilnost ovog dijela mreže odlučili smo se za zamjenu cijelog tamošnjeg cjevovoda, a same radove započeli smo i završili u tri tjedna“ – rekao je Matušić te zaključio kako tamošnji stanovnici više neće morati brinuti oko stabilne opskrbe pitkom vodom.

U sklopu radova u Hladnici zamijenjeni su i stari zasuni na mreži, ugrađen zračni ventil te rekonstruirana tamošnja hidrantska mreža, dok su u Župi dubrovačkoj rekonstruirani postojeći priključci, a obje površine vraćene su u prvobitno stanje. Ove investicije bile su vrijedne oko nešto više od 41 tisuće Eura, a radove je Vodovod financirao vlastitim sredstvima, stoji u priopćenju Vodovoda Dubrovnik. 

Popularni Članci