'Unatoč podmetanjima iz 'Razvoj golfa', izborili smo se za referendum!'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dubrovački dnevnik
„Čestitam svim sugrađankama i sugrađanima, izborili smo se za prvi referendum koji su građani osobno tražili“, izjavio je vidno ushićeni Enes Ćerimagić iz Zelene akcije za Dubrovački dnevnik te dodao kako će navedeno pitanje uskoro biti tema o kojoj će raspravljati Gradsko vijeće.

Također se nada kako će se referendum raspisati zajedno s lokalnim izborima, jer je, prema njegovim riječima, to najrazumnija odluka kako birači u kratkom vremenskom razdoblju ne bi izlazili na biračka mjesta više puta.

Oduševljenje dijeli i Igor Miošić iz Odbora za referendum, ali i naglašava kako je „ova odluka mogla biti donesena i puno prije jer po navedenom pitanju ne postoji ništa sporno, ali dobro da je uopće donesena“, kazao je za DD.

„Znali smo od samog početka da će pitanje proći budući da su se prilikom njegovog sastavljanja kozultirali stručnjaci“, kazao je Đuro Capor iz građanske inicijative „Srđ je naš“ za DD, te zaključio: „Sve ove igre vezane uz sumnjanje oko legalnosti postavljenog pitanja i pisma koje je Razvoj golf slao Ministarstvu su njihova podmetanja i pokušaj ometanja i osporavanja referenduma“.
 

Popularni Članci