test

Večer hrvatskih skladatelja u Kneževu dvoru

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Sinoć je u Kneževu dvoru održan koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra pod palicom maestra Ivana Huta i uz solistički nastup sopranistice Marte Hut. Repertoar je bio posvećen hrvatskim skladateljima: Miroslavu Miletiću, Antunu Dobroniću i Blagoju Bersi, a posebno Josipu Hatzeu i Rubenu Radici.

Naime, čitav je koncert svojevrsni in memoriam Rubenu Radici, unuku J. Hatzea, koji je preminuo u srpnju ove godine. Maestro Hut ovim je odabirom odao počast kanonskim hrvatskim skladateljima kroz izvedbu Četiri meditacije J. Hatzea u interpretaciji R. Radice te Izdaleka samog Radice kako bi pokazao glazbeno naslijeđe koje je iza sebe ostavio.

"Iako Orkestar u posljednje vrijeme brinu vremenske (ne)prilike, publika prepoznaje trud i kvalitetan program. Tako je i ovaj koncert bio popunjen, a nadamo se da će i idući, posljednji iz ciklusa Jesenjeg glazbenog moskara slijediti ovaj trend", poručuju iz Orkestra.

Sve najave i program budućih koncerata zainteresirana publika može pronaći na www.dso.hr ili se javiti na e-mail press@dso.hr. Orkestar podržava Grad Dubrovnik, TZ Dubrovnik i Rixos Premium Dubrovnik.

Popularni Članci