'

Vlahušićev poziv strankama: Ako niste spremni za dogovor, mi smo spremni za nove izbore!

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Prvi pokušaj konstituiranja Gradskog vijeća Grada Dubrovnika nije uspio, kao što je bilo i za očekivati prema najavama pojedinih stranka. Jedina predložena za predsjednicu Gradskog vijeća, Olga Muratti (SDP), imala je tek 12 glasova podrške. Ukoliko se Gradsko vijeće ne konstituira u zakonskom roku, idu novi izbori.

'Pronađite način kako da riješite ovaj problem jer ja kao gradonačenik u tome neću sudjelovati. Grad funkcionira relativno normalno, iako je lakše funkcionirati kad imate gradonačelnika i konstituirano Gradsko vijeće. Nadam se da ćete naći dovoljno mudrosti da iz ove situacije izađete pametniji i bolji,' poručio je vijećnicima s govornice Gradskog vijeća. 


Vlahušić je također za Dubrovački dnevnik rekao kako je spreman i za nove izbore, iako bi puno bolja opcija za Grad bio konsenzus stranaka. Osvrnuo se i na potporu koju mu je pružio premijer Zoran Milanović, prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusića, zatim brojni ministri koji su stigli u Dubrovnik, posebno ministrica kulture koja je došla osobno u Dubrovnik kako bi se razgovaralo o gorućim problemima, kao što je upravljanje zidinama i vrijednom baštinom.

'Pozivam političke stranke da napravimo jedan konsenzus, da gospođa Muratti bude predsjednica Gradskog vijeća i da nastavimo dalje raditi. Mislim da se sve možemo dogovoriti, pa i golf je dobio podršku župana, dakle HDZ-a. Golf već sada ima 19 ruka u Gradskom vijeću, nasuprot šest protiv. Ako se ne dogovorimo, nemamo ništa protiv novih izbora. Valjda nećemo biti glupi da ponovimo pogrešku iz prvog kruga, nego da budemo pametni kao u drugom. Po svemu što znam, bliže smo ovoj drugoj mogućnosti. Napravit ćemo konsenzus svih koji su bila s nama, a to su uz HNS, HSS, i SDP, umirovljenici i Bošnjaci, vidjet ćemo što ćemo i sa strankama građanskog centra DDS i Laburistima. Mislim da ćemo imati 13 ili 14 vijećnika. Imaju jasan izbor, ako možemo dobiti konsenzus i da svatko glasa za ključne stvari samostalno, dok se u proračunu usvajaju i njihovi projekti koje predlože. Gospoda mogu biti s nama, ili biti u oporbi četiri godine. Mislim da je glupo ići na nove izbore i trošiti novac poreznih obveznika. Ako ne žele, hvala lijepa! Idemo već danas popodne u kampanju,' rekao je Vlahušić.
 

Popularni Članci