ZATVARA SE ZAGREBAČKA ULICA NA DVA MJESECA Uređuje se prometnica i oborinska odvodnja, evo kuda će se prometovati od ponedjeljka!

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: NK
Zagrebačka ulica zatvara se od ponedjeljka zbog radova, a zatvorena bi trebala biti u vremenskom razdoblju koje bi trebalo potrajati oko dva mjeseca. 

U spomenutom razdoblju promet će se odvijati Ulicom branitelja Dubrovnika koja će postati dvosmjerna za sva vozila, kako je za Dubrovački dnevnik izjavio zamjenik gradonačelnika Željko Raguž. 

Radovi se odnose uređenje prometnice i oborinske odvodnje. 

'Riječ je o području od Garaže na Ilijinoj glavici pa sve do Posata, a duljina dionice iznosi 450 metara. Građani će tako dobiti novu, asfaltiranu prometnicu, a riješit će se i problem oborinske odvodnje na tom području. Iscrtat ćemo parkirna mjesta na spomenutom području te urediti nogostup tako da će taj dio u blizini povijesne jezgre izgledati uistinu jako lijepo,' izjavio je Raguž te dodao kako se ulica zatvara za sav promet, no kako je moguće da će se povremeno otvarati za stanare kada to prilike dopuste.  

Postavit će se i horizontalna i vertikalna signalizacija koja će pomoći vozačima kako bi se što lakše i brže snašli u prometu. 

Grad Dubrovnik također je naknadno poslao obavijest koju prenosimo u cijelosti:

Poštovani,
 
Zbog izvođenja radova na pojačanom održavanju Zagrebačke ulice ista će biti zatvorena za promet svih vozila, osim interventnih, na dijelu od Javne garaže pa do spoja s Ulicom Petra Krešimira IV od dana 9. studenog do 24. prosinca 2015. godine.

U vrijeme izvođenja navedenih radova promet ulicom Branitelja Dubrovnika odvijat će se dvosmjerno za sve kategorije vozila dok će se promet vozila Ulicom Iza Grada, od Pila do „Vatrogasaca“, odvijati  suprotnim smjerom vožnje od sadašnjega.

Sva vozila koja prometuju iz smjera Ilijine glavice prema povijesnoj jezgri preusmjeravati će se na Ulicu Vladimira Nazora, Vukovarsku ulicu, Ulicu Dr. Ante Starčevića, Branitelja Dubrovnika pa nadalje na Ulicu Iza Grada prema odredištu.

Sva vozila koja prometuju od Ploča i Zlatnog potoka prema Gružu i Lapadu usmjeravat će se na ulicu II. Dalmatinske brigade nadalje prema vidikovcu na državnu cestu D8.

Na navedenim ulicama postavit će se privremena prometna signalizacija pa molimo sve sudionike u prometu da prilagode vožnju privremenoj regulaciji prometa.

Popularni Članci