'

Boysi dovedeni pred sud u Ateni pod pratnjom ogromnih policijskih snaga

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Matija Habljak/PIXSELL
Gotovo istovremeno uz saslušanja na grčkom sudu, u ponedjeljak i utorak će izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu, odlučivati o predaji hrvatskih državljana koje Grčka traži temeljem Europskih uhidbenih naloga

Bad Blue Boyse pritvorene u Grčkoj u iduća tri dana očekuje ispitivanje na sudu u Ateni. Danas na sud stigla je prva grupa Boysa u pratnji jakih policijskih snaga. Ispitivanja su još zakazana i za utorak i srijedu te će svi hrvatski navijači biti pozvani da iznesu svoju obranu.

Na ulici su specijalci i interventna policija, a tijekom dolaska na sud Boysi su uzviklvali psovke, javlja Danas.hr.

Pečelo je ispitivanje 40 Boysa, od ukupno njih 102. Pritvorene Dinamove navijače tereti se za 11 kaznenih i prekršajnih djela. Ono najteže, ubojstvo navijača AEK-a Mihalisa Katsurisa uoči utakmice s Dinamom, odbačeno je nakon što je DNK analiza pokazala da grčkog navijača nije ubio ni jedan od pritvorenih Bad Blue Boysa.

"Imamo čvrstu obranu, videosnimku na kojoj se vidi da hrvatski navijač pokraj usmrćenog navijača AEK-a nije nosio rukavice jer u suprotnom njegov bi DNK ostao na nožu koji se vještačio", kazao je za Večernji list grčki odvjetnik Bad Blue Boysa Athanasios Kaimenakis te potvrdio da ne očekuje kako će itko od navijača izaći na slobodu nakon ispitivanja, već će se podnijeti prijedlozi za ukidanje istražnog zatvora za sve pritvorene navijače koji su u napadu na AEK-ovce imali i logističku pomoć navijača Panathinaikosa.

Podsjetimo, hrvatski navijači, njih 102 koji su u istražnom zatvoru u Grčkoj već preko tri mjeseca, danas, u utorak i srijedu ponovno izlaze pred suca istrage, kako bi dopunili svoju obranu, piše 24sata. Navijači su već jednom kratko iznijeli obrane odmah na početku istrage te im je određen istražni zatvor. Nakon što se ovoga tjedna očituju, trebali bi ići prijedlozi njihove obrane za ukidanjem pritvora, o čemu će zatim odlučivati sud koji ima mogućnosti, prihvati li argumente obrane, ukinuti istražni zatvor te dio navijača nakon toga pustiti na slobodu.

Cijeli postupak još je u fazi istrage koju u Grčkoj vodi sudac istrage.

Popularni Članci