Cijene cigara sutra se mijenjaju, dio poskupljuje, a neki pojeftinjuju

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: pixabay
Carinska uprava objavila je na svojim stranicama kako su pojedine tvrtke prijavile, sukladno članku 89. Zakona o trošarinama, promjene maloprodajnih cijena za određene marke cigareta, s datumom važenja od 29. siječnja 2023. godine

Od ulaska u eurozonu početkom ove godine, građani pomno prate cijene proizvoda koje kupuju te dolazi li do poskupljenja. Među proizvodima koji su poskupjeli našle su se i pojedine vrste cigareta, no neke će od sutra ipak biti jeftinije. Carinska uprava izvijestila je početkom 2023. godine kako su pojedine tvrtke od 1. siječnja promijenile maloprodajne cijene, a nova promjena dolazi i sutra, 29. siječnja. Naime, Carinska uprava objavila je na svojim stranicama kako su pojedine tvrtke prijavile, sukladno članku 89. Zakona o trošarinama ("Narodne novine“, broj 106/2018. i 121/2019. i 144/2021.), promjene maloprodajnih cijena za određene marke cigareta.

Riječ je o tvrtkama TDR d.o.o., Philip Morris Zagreb d.o.o., LEGENDA PROMET d.o.o., JT International Zagreb d.o.o., Pogon Kooltura d.o.o. te Veletabak d.o.o. 

Primjerice, maloprodajna cijene po paketiću Yorka od 24 komada bit će manja za deset centi, a Marlbora za pet centi. Za pet će centi biti jeftiniji i Lucky Strike Original te Chesterfield Tuned Blue i Aqua. S druge strane, Marlboro Gold 23's poskupit će za cent, kao i Philip Morris Supreme i Blue.

Cijeli popis pogledajte na stranicama Carinske uprave

Popularni Članci