DHMZ izdao upozorenje: Budite oprezni ako planirate boravak na otvorenom ili plovidbu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Području Jadrana prijete udari jakog juga, jugozapadnog i zapadnog vjetra brzine od 65 do 75 kilometara na sat.

Drugi dan svibnja bio je pretežno sunčan i topao. Grijalo je i do 24 Celzijeva stupnja, ali za ostatak dana najavljena je velika promjena vremena.

Samo se Gospićka regija zeleni, što znači da samo ondje nema upozorenja za nevrijeme. Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, sve su ostale regije pod žutim upozorenjem, odnosno, očekuje se potencijalno opasno vrijeme.

Području Jadrana prijete udari jakog juga, jugozapadnog i zapadnog vjetra brzine od 65 do 75 kilometara na sat.

"Iako su uobičajene i česte u ovoj regiji, očekuje se lokalno ili potencijalno opasne brzine vjetra koje uzrokuju valove rizične za manja plovila. Neiskusni pomorci, posebno oni koji upravljaju manjim brodovima, trebali bi izbjegavati plovidbu u tim uvjetima i obratiti pozornost na pomorsku prognozu te pri planiranju razmotriti vjetar i uvjete na moru. Moguće je da neki katamarani neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu", objavio je DHMZ.

Iz DHMZ-a upozoravaju građane koje planiraju aktivnosti na otvorenom.

"Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom", stoji na službenim stranicama DHMZ-a.

Aktualnu sliku oblaka i oborina možete pratiti u nastavku:

Popularni Članci