Hrga o konobaru iz Srbije: Početnik-neznalica imao je 2700 eura, a kaže da je izrabljivan

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Borna Filic/PIXSELL
Mirjana Hrga je na svom Facebook profilu prokomentirala ispovijest Srbina koji je na hrvatskoj obali ovog ljeta odradio sezonu. On je tako na Redditu iznio kako je zarađivao plaću od oko 1400 eura i oko 320 kuna napojnica dnevno, na što su ostali odgovorili kako je mogao zaraditi i više.

"Tko tu koga?!

Dakle, frajer prema vlastitom priznanju početnik-neznalica, s plaćom i napojnicom imao je cca 2.700 eura na mjesec i pri tom plaćen smještaj, režije i hranu i kaže da je bio - izrabljivan (btw, došao odraditi sezonu, a ne provesti život u tom restoranu)

Ne znam kako je sada, ali moji kolege novinari, kojima su materi i ćaće odvajali od usta da im zasole pamet, rade petkom i svetkom, ako je Božić slobodan, radna je NG i tako neprestano.

Ako imaju 800 eura kao obrazovani početnici-neznalice u poslu, umiru od sreće, sami plaćaju svoj stan, prijevoz do posla i hranu koju pojedu. Poslodavac im eventualno u izbornoj noći plati, ako plati, pizzu jer rade 18 sati u komadu. I sad ovaj tupi! I truje tržište.

Pa da ne povjeruješ. Momak, tvoj poslodavac da fiskalizira svaku tvoju kao i gostovu kavu, da plaća doprinose i poreze, ako je priča istinita, ti ne bi imao takvu plaću. Imao bi je prvi konobar.

Ili ti bivši vlasnik krade državu, pa plaća toliko i takve kao ti, ili je lud i upravo zaključuje da je propao, jer ako radi pošteno - ne ide to tako momče. Ni u Hrvatskoj, a o zemlji iz koje dolaziš još manje.

Puste bajke. Ali opasan putokaz u pakao koji nas čega sljedeće godine. Bez pravih radnika, a s takvim proždrljivim poluproizvodima", objavila je Hrga. 

Popularni Članci