KOMEMORACIJA ZA ARSENA Živo je za Šibenik, koji će zauvijek živjeti Njega (FOTOGALERIJA)

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Komemoracija za Arsena Dedića održana je danas u šibenskom kazalištu. Dirljivim govorima i sjećanjima na minula vremena, predsjednik Šibenske narodne glazbe Darko Gulin, pjevač klape Maslina Branko Bubica, predsjednik Gradskog vijeća Ivica Poljičak i predsjednik šibenske podružnice Hrvatske glazbene unije Vojmir Roša, oprostili su se od velikog glazbenika, umjetnika, pjesnika, slikara i čovjeka koji je nadasve živio Šibenik, a Šibenik će zauvijek živjeti njega.

- Otišao je čovjek na kojeg smo bili, jesmo i bit ćemo ponosni. Otišao je čovjek zbog kojeg smo ponosni što smo Šibenčani – kazao je na početku komemoracije šibenski gradonačelnik Željko Burić, dodavši između ostalog da je njegov stvaralački život obilježio generacije Šibenčana.

Čovjek koji je uistinu bio svoj, a pripadao je svima nama – to je bio Arsen. Svoga odrastanja uz ime vječnog glazbenika i umjetnika prisjetio se i župan Goran Pauk.

- Napustio nas je velikan hrvatske glazbene umjetnosti. Njegov umjetnički opus svakako je obilježila ljubav prema Šibeniku i cijelom rodnom kraju. Sjetimo se 'Djevojke iz moga kraja', 'Posljednjeg tanga u Đevrskama'… Moji počeci ljubavi prema glazbi bili su materijalizirani preko starog gramofona, a uz njega su išle singlice iz očeve kolekcije, a među njima je bila i Arsenova 'Moj brat'. Teško je oprostiti se od čovjeka čije je ime već za života ušlo u legendu – kazao je Pauk i dodao da će sjećanje na njega zauvijek živjeti u nama.

Branko Bubica, njegov glazbeni suradnik i prijatelj i čovjek koji je nakon Gabi snimio najviše Arsenovih pjesama, zahvalio mu se na svemu što je učinio za glazbu i šibenske klape.

- Nije bio od onih ljudi koji će se dodvoravati ljudima riječima, ali je to radio kroz pjesme. Iza njega su sada ostale nedovršene note i slike, ostale su njegove knjige, ostao je njegov stan jer taj stan je bio stvari Arsen – ispričao je Bubica.

Posljednji pozdrav Arsenu Dediću došla su dati poznata imena iz glazbenog, kulturnog i političkog svijeta, a suze su potekle na licima mnogih uz veliki pljesak. Glazbenici Željko Bebek i Massimo nisu mogli sakriti tugu. Od velikog Arsena oprostili su se i Husein Hasanefendić Hus, Davor Rodik, Nikša Bratoš, dramaturginja Željka Udovičić Pleština, glumac Milan Pleština, i brojni drugi, piše portal Šibenik In. 

Cijeli tekst pročitajte OVDJE

Popularni Članci