test

MALO SUNCA, MALO OBLAKA Takvo nas vrijeme očekuje za vikend

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grgo Jelavić/PIXSELL
"Djelomice sunčano, uz više oblaka mjestimice malo kiše ili kraći lokalni pljusak, moguće i grmljavina, osobito na Jadranu. Vjetar većinom slab sjeverni i sjeveroistočni. Na moru mjestimice umjerena, a podno Velebita i jaka bura, poslijepodne u Dalmaciji sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša temperatura između 23 i 28, a na obali i otocima od 27 do 31 °C", današnja je prognoza DHMZ-a za Hrvatsku. 

Na Jadranu prognoziraju pretežno ili djelomice sunčano, uz umjeren razvoj oblaka. Poneki lokalni pljusak moguć je na sjevernom Jadranu. Puhat će slaba do umjerena bura, od sredine dana jugozapadni i sjeverozapadni vjetar. Najniža jutarnja temperatura od 20 do 23, u unutrašnjosti od 14 do 17, a najviša dnevna od 27 do 30 °C.

I sutra će biti suho na moru

Pretežno sunčano, a uz umjeren razvoj oblaka. Vjetar slab, ujutro uz obalu bura, danju slab do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni vjetar. Najniža jutarnja temperatura od 17 do 22, a najviša dnevna uglavnom do 30 °C.

Sunčano i za vikend

Pretežno sunčano se očekuje i za vikend. Na kopnu postoji mogućnost za malo kiše ili poneki pljusak, koji je na sjevernom dijelu Jadrana moguć u nedjelju. U ponedjeljak pretežno sunčano, uglavnom suho te vrlo toplo i vruće. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice moguća kratkotrajna magla. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni, u ponedjeljak navečer u okretanju na jugo.

Popularni Članci