PROSINAC NAM DONOSI NESTABILNO VRIJEME Bit će hladno i vjetrovito uz kišu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grgo Jelavić/PIXSELL
U prosincu se nastavlja trend izrazito nestabilnog razdoblja u koje smo zakoračili još u studenom. Ciklone se redaju jedna za drugom i donose obilne oborine, a jedna takva nam se sprema već sredinom tjedna. Prije toga ćemo se nalaziti u grebenu anticiklone u kojem će nam danas biti stabilnije i sunčanije.

Od jutra je u većini zemlje djelomice sunčano, na sjevernom Jadranu uglavnom vedro. Puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, uz obalu umjerena i jaka bura, podno Velebita i Biokova s olujnim udarima. Bit će hladno, a vjetar sa sjevera će dodatno pojačavati dojam hladnoće, donosi RTL.

U nastavku dana barem djelomice sunčano, puhat će umjerena i jaka, mjestimice na udare i olujna bura. Temperatura do 10-ak stupnjeva uz obalu. 

DO KRAJA TJEDNA

Na Jadranu postupno sve oblačnije, kiše će biti već u srijedu na sjevernom dijelu, do kraja dana duž cijele obale. Izraženih pljuskova će opet biti češće u Dalmaciji, lokalno će u četvrtak pasti i više od 50 litara. Pred vikend i za vikend stabilnije. Sredinom tjedna jako, na udare i olujno jugo, a zatim za vikend pojačana bura.

Popularni Članci