SUNCOKRETI I VJETRENJAČE Branko Hrg iz Sabora se čudi Dubrovačkom dnevniku, a i mi njemu, evo zašto (VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: printscreen, RTL
Predsjednik HSS-a Branko Hrg bio je jedan od onih koje su jučer u Saboru novinari RTL-a pitali što misle o fotografiji Stjepana Radića s kupanja u Mlinima, u kupaćim gaćicama koje su se tada nosile, a usput, složit će se mnogi, asociraju na one kakve je nosio i popularni 'Borat'. 'Ne razumijem što su s time htjeli postići,' pita se Branko Hrg i dodaje kako je Dubrovački dnevnik imao namjeru obezvrijediti lik i djelo Stjepana Radića. Nitko to nije želio. Radilo se o bezazlenoj usporedbi u kratkom komentaru na fotografiju. 

Branko Hrg inače je u Dubrovniku poznat po tome što je u prosincu 2014. na sva zvona hvalio Dubrovnik, svog tadašnjeg dubrovačkog šefa HSS-a Željka Raguža, dubrovački proračun, razvoj Grada, svoj stranački ogranak, brojne mlade u stranci s kojima se susreće kad dođe u Dubrovnik i još mnogo toga. Bez ikakvih dvosmislenosti u razgovoru za Dubrovački dnevnik je rekao kako sve to podržava, kako bi bilo apsurdno izazivati krize i nove izbore te kako će HSS u Dubrovniku do sljedećih redovnih izbora nastaviti istim putem. 

Mjesec dana nakon toga, Branko Hrg promijenio je mišljenje i okreće se Karamarku i svojim nacionalnim koalicijskim partnerima te valjda smatra kako se Dubrovnik loše vodi, kako je dubrovački HSS katastrofa, kako Željka Raguža treba smijeniti, a proračun srušiti i tako izazvati krizu i nove izbore. I tako je bilo. 

Što je Branko Hrg dobio tim potezom političkog suncokreta i vjetrenjače? HSS u Dubrovniku više nema zamjenika gradonačelnika. Nema mlade koji su mahom izašli iz stranke za Željkom Ragužem koji je osnovao DUSTRA-u. Nema više onu atmosferu kada dođe u Dubrovniku, uspješnu stranku koja napreduje s mnogo mladih ljudi. A uz sve to, ima i novu predsjednicu koja se ovih dana proslavila na temelju svog zahtjeva Dubrovačkom dnevniku da ukloni vijest od jedne rečenice. 

Pitamo se, što je Branko Hrg želio sa svojim političkim preokretima postići i kome je, nakon svega, stalo do bilo čega što taj čovjek u politici kaže? Vjerodostojnost, kao osnovnu pretpostavku da im se uopće imalo vjeruje, Hrg je izgubio. Pitamo se što bi na takvo političko ponašanje rekao Stjepan Radić, jedan od najvećih političara, koji je zbog svojih beskompromisnih političkih stavova izgubio i život?!

INTERVJU Branko Hrg: Dubrovniku svi zavidimo, kad grad funkcionira, ne treba izazivati krize

A VODILI BI GRAD Je li moguće da HSS nema pojma koliko im je ljudi napustilo stranku?

Popularni Članci