Ministar Lorencin u Dubrovniku: Golf će iznimno doprinijeti produljenju sezone

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Ministar Turizma Darko Lorencin u radnom je posjetu Dubrovniku, gdje se sastao sa zamjenicom župana, Marijom Vučković i s predstavnicima gospodarstvenika Dubrovačko - neretvanske županije. Glavna tema sastanka bila je unapređivanje turističkih kapaciteta na krajnjem jugu kroz koje bi se ostvarili još bolji poslovni rezultati.

„Radni sastanak s ministrom Lorencinom je prošao dobro i konstruktivno. Izložili smo sve što je u protekle četiri godine napravljeno u Dubrovačko - neretvanskoj županiji, izrada strateških dokumenata, posebice izrada Strategije razvoja turizma DNŽ, koja je na višim razinama prihvaćena i ocijenjena dobrom,“ izjavila je zamjenica župana Marija Vučković.

'Definirani su razvojni prioriteti, kao i smjer razvoja šest turističkih klastera Dubrovačko - neretvanske županije, a razgovaralo se i o privatizaciji preostalih neiskorištenih turističkih objekata koji su u državnom portfelju. U cilju povećanja prihoda koje donosi turizam kao gospodarska djelatnost, nužno je završiti infrastrukturne projekte koji bi povećali konkurentnost Dubrovačko - neretvanske županije i povezali krajnji jug s ostatkom Hrvatske', stav je zamjenice Marije Vučković.

Ministar Lorencin je  iskazao svoje zadovoljstvo boravkom u Dubrovniku ali i radnim sastankom koji je bio iznimno konstruktivan.

"Ovaj operativni sastanak je trajao dva sata, razgovarali smo o cijelom spektru tema. Ovaj sastanak je tek inicijalni na kojem smo apostrofirali i definirali pravce buduće suradnje. Usvajanjem strategije razvoja turizma pokrećemo cijeli niz projekata poput Strateškog marketinškog plana," izjavio je ministar turizma Darko Lorencin.

„Iako nije moj resor, već kolege Hajdaša-Dončića, o prometnoj povezanosti stav je jasan. Turizam je multisektorska djelatnost i intenzivno se radi na cestovnoj povezanosti. Posljednji signali vezani za Pelješki most su izrazito pozitivni, te se vidi kako  ova Vlada radi temeljito i dobro na povezivanju Dubrovnika s ostatkom Hrvatske, stav je ministra Lorencina.

Što se tiče Kupara, koji se nalaze u portfelju neperspektivne vojne imovine spreman je za daljnji razvoj. U suradnji s resornim agencijama pokrenut je projekt razvoja Kupara te su nam oni pod posebnom pažnjom. Cilj nam je investitorima omogućiti što kvalitetnije predispozicije za investitore. Jedna od bitnih činjenica koju valja istaknuti je da natječaj za Kupare bude pripremljen do srpnja, pa ga tada i očekujemo,' rekao je Lorencin.

Osvrnuo se ministar i na pitanje Golfa na Srđu.

'Smatram kako je golf proizvod koji će iznimno doprinijeti produljenju sezone, koji će unaprijediti iznimno destinaciju kao što je Dubrovnik i da će dva hotelska objekta koji su tamo planirani bitno pridonijeti turističkoj ponudi Dubrovnika,' rekao je Lorencin, dodavši kako sve mora biti regulirano sukladno prostornim planovima i pravilima struke.

Na upit kako komentira da je više od deset tisuća ljudi bilo protiv projekta na nedavnom referendumu, Lorencin je rekao kako nema potrebe za komentarom.

Izvor: PortalOko

Popularni Članci