test

Dom Marina Držića kreće s novim višemjesečnim besplatnim likovnim radionicama

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Dom Marina Držića u suorganizaciji s Lions club Sveti Vlaho poziva zainteresirane polaznike počevši od školske dobi da se prijave za sudjelovanje na višemjesečnoj besplatnoj likovnoj radionici „Držićeva slikarska priča“,  s početkom od subote, 30. rujna  2023. godine.

Radionica će se održavati subotom u tri termina: prva grupa od 9.00 do 10.30, druga grupa od 10.30 do 12.00  i treća grupa od 12.00 do 13.30 sati.

Pod vodstvom mentorice Jasmine Runje, muzejske pedagoginje Doma Marina Držića, radionica će se realizirati likovnom slikarskom tehnikom akrilnih boja na keramici. Polaznici radionice će nakon uvodnog razgovora s mentoricom o Marinu Držiću i njegovim djelima crtati skice olovkom na papiru. Sljedeći korak je prenošenje skice na keramičku pločicu i slikanje dekor bojama za keramiku. Završni i najsloženiji korak je oslikavanje akrilnim bojama. Konačan produkt su slike na keramičkoj površini.

Po završetku likovne radionice „Držićeva slikarska priča“ u prosincu će biti organizirana prodajna izložba nastalih radova, a sav prihod donirat će se Udruzi za Down sindrom DNŽ. Iz Doma Marina Držića pozivaju zainteresirane polaznike počevši od školske dobi da se što prije prijave putem društvenih mreža Doma Marina Držića ili na e-mail: jasminarunje@gmail.com.

“Svako je dijete umjetnik. Problem je ostati umjetnik nakon odrastanja.” - ustvrdio je Pablo Picasso. Ali je ponudio i odgovor: „Naučite pravila kao profesionalac, tako da ih možete kršiti kao umjetnik.“

Polaznici likovne radionice „Držićeva slikarska priča“ će uz stjecanje novih znanja o najvećem hrvatskom komediografu, Marinu Držiću, imati priliku razvijati vlastitu likovnu pismenost, kreativni pristup likovnom problemu, te upoznati i savladati slikarsku likovnu tehniku.

Popularni Članci