DUBROVAČKI SIMFONIJSKI ORKESTAR NAJAVLJUJE: N.Giuliani i G.Angeleri

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Dubrovački simfonijski orkestar najavljuje sljedeći koncert sutra, u utorak 20. listopada. Orkestrom će dirigirati talijanski dirigent Nicola Giuliani, a kao solist će nastupiti također Talijan, violinist Giovanni Angeleri. Riječ je o iznimno kvalitetnim glazbenicima s kojima je DSO već nekoliko puta surađivao i ostvarivao iznimno uspješne koncerte. 

Giovanni Angeleri dobitnik je prestižne prve nagrade na Međunarodnom natjecanju Paganini, a u dosadašnjoj karijeri nastupao je na poznatim instrumentima poput Stradivari "Cremonese 1715" koji pripada gradu Cremona, Stradivari "Karl Marx" Fondacije Alberta Eckstein i drugima, a  prije svega, imao je čast nastupiti u Italiji, kao i u inozemstvu s legendarnim Guarnerius 1742 "Il Cannone", violinom koja je nekoć pripadala samom Paganiniju i koja je sada u ponosnom vlasništvu Gradskog vijeća Genove.

Koncert će se održati u Kneževu dvoru, a u slučaju kiše u Dominikanskoj crkvi. Bitno je napomenuti da se počeci koncerata DSO-a pomiču za 20.30 sati.

Na programu u utorak 20. listopada je izbor Paganinijevih djela za violinu i orkestar (Le Streghe, I Palpiti, La Campanella), Klasična simfonija br.1 S. Prokofjeva te Soirées Musicales po Rossiniju B. Brittena.

I za ovaj koncert vrijede uobičajene pogodnosti: za umirovljenike s potvrdom cijena ulaznice je 20 kuna, a za građane s pokazom Libertasa 10 kuna. Građani stare gradske jezgre i učenici imaju besplatan ulaz kao i studenti s kulturnom iskaznicom. Ulaznice je moguće kupiti i online putem portala www.ulaznice.hr gdje je moguće ostvariti popust od 10 posto kupnjom MasterCard ili Maestro kartice, zatim u KIC-u Luža, u turističkoj agenciji Perla Adriatica na Pločama, u turističkom info centru Stradun, u gift shopu Dubravka na Pilama, kao i na ulazu jedan sat prije početka koncerta.

Popularni Članci