DUBROVAČKI ZIMSKI FESTIVAL Uskoro dani bakalara, provjerite program
Bakalar je nezaobilazno jelo na dubrovačkim blagdanskim trpezama. Svaka domaćica ima svoje male tajne i način pripremanja ovog tradicionalnog jela. Posebno je svečano na Badnju večer kad se u ulicama ukrašenim lovorovim vijencima, ljutim narančama i svjetlima širi intenzivan miris bakalara i prikala, uz pjesmu kolendara.
Ove godine u četrnaest dubrovačkih restorana i dvije božićne kućice na Stradunu, kao uvod u proslavu Božića i Nove godine, od 18.– 24. prosinca, održavaju se Dani bakalara. Uz nezaobilazne prikle, suhe smokve i kupicu domaće rakije travarice , kušajte dubrovačke delicije od bakalara!
Posjetite dubrovačke restorane i konobe u Gradu, Gružu i Lapadu - Amfora, Culto, Dalmatino, Eden, Gatsby, Glorijet, Klarisa, Mezzanave, Moskar, Orsan, Pantarul, Pupo, Riva Gravosa, Tezoro; božićne kućice na Stradunu Bota & Gatsby i ove blagdanske dane uživajte u bakalaru!