HIT KNJIGA Aleksandar Stanković predstavit će "Depru" u Lazaretima

Autor: dubrovackidnevnik.hr
U organizaciji Dubrovačke baštine u utorak, 05. ožujka u 19 sati u lađi III Lazareta održat će se predstavljanje knjige Aleksandra Stankovića „Depra“. 

Poznati i priznati novinar Aleksandar Stanković, koji je više od dvadeset godina dio televizijskog etera, autor i voditelj najgledanijih televizijskih emisija, javno je priznao kako godinama boluje od depresije. 

Za Stankovićevu bolest znao je tek njegov blizak krug ljudi, prijatelji i obitelj, a sada je u knjizi prvi put odlučio javno progovoriti o tom bolnom iskustvu. „Depresija je kada tri mjeseca čekaš da ti 15 minuta bude bolje. Depresija je razmišljanje kako bi svijet bio bolje mjesto bez tebe i kako bi ti bio sretniji bez svijeta.“ – napisao je Stanković.

Kombinirajući prozne zapise i poeziju, Aleksandar Stanković donio je dojmljivu, hrabru i za hrvatsko društvo izuzetno važnu knjigu; psihičke bolesti poput depresije još uvijek su društveni tabu i tema o kojoj se teško progovara. Stanković ističe: „Knjigu sam odlučio izdati da bih pomogao drugim ljudima koji imaju problema s depresijom i da bih, barem djelomice, s njih skinuo stigmu luđaka koji su izopćeni iz zajednice.“

"Pozivamo vas da nam se pridružite na promociji knjige „Depra“ i ovim putem bi napomenuli kako će nakon razgovora autor Aleksandar Stanković odgovarati na pitanja publike i potpisivati knjige", napisali su organizatori. 

Popularni Članci