Učitaje prijašnje vijesti
POŽURITE PO BESPLATNI PRIMJERAK

NOVI BROJ DD-A JE VANKA Velika analiza poslovanja Atlantske: Tko je prodao obiteljsko blago i obraz?

Besplatni primjerak tiskanog izdanja 'Dubrovački dnevnik' od danas možete preuzeti u butigama i na kioscima. 
RADIONICA DURA-E

OVO ĆE VAM KORISTITI Naučite kako samostalno voditi paušalni obrt

Dubrovačka razvojna agencija DURA organizira radionicu “Kako samostalno voditi „paušalni“ obrt”, koja će se održati u srijedu, 22. listopada 2025. u prostorijama DURA-e (Branitelja Dubrovnika 15) s početkom u 10.00 sati. Radionica će trajati 3 sata.
ulaz slobodan

Domoljubni koncert u Čilipima: "Sveti Juraj" i Konavle Art u čast oslobođenja i zajedništva

Povodom Dana Općine Konavle i 33. obljetnice oslobođenja Konavala, u nedjelju 19. listopada 2025. godine s početkom u 20 sati, u crkvi sv. Nikole u Čilipima, održat će se domoljubni koncert klape Hrvatske ratne mornarice “Sveti Juraj” i Simfonijskog orkestra Konavle Art pod ravnanjem maestra Slobodana Begića. 
u konavlima

Vikend za rekreativce: Međunarodna biciklistička utrka "Adriatic Luxury Hotels Granfondo Konavle"

Na području Konavala ove nedjelje, 19. listopada 2025. godine, voziti će se međunarodna rekreativna biciklistička utrka "ADRIATIC LUXURY HOTELS GRANFONDO KONAVLE"
radovi

Sutra su bez vode brojne ulice u Lapadu

Zbog radova na vodoopskrbnoj mreži 15. listopada bez vode će biti ulice Miljenka Bratoša, Kneza Domagoja, Oraška, Trstenska, Zatonska, Eugena Kumičića i Frana Kolumbića u vremenu od 8.30 do 15.00 sati.
ROSA MARIA MASCARELL

Španjolka i dubrovačka vodičica: “Libertas“ je glavni dubrovački brand, iz njega bi trebao učiti cijeli svijet, a nedovoljno je iskorišten

Naša sugrađanka, Španjolka Rosa Maria Mascarell skoro tri desetljeća živi u Dubrovniku. Novinarka je i licencirana turistička vodičica za tri hrvatske županije. Ima i hrvatsko državljanstvo i tvrdi da se Dubrovnik nije dovoljno brendirao niti iskoristio vrijedni slogan “Non bene pro toto libertas venditur auro“. Svjedokinja je razvoja našeg poratnog turizma, ima zanimljive stavove o gradu, a komentirala je i aktualni skepticizam dubrovačkih vodiča zbog konkurencije iz svijeta     
za sve kreativce

Radionica 'Pročelja grada': Zajedničke tehničke kulture pozivaju - postani mali graditelj!

Za sve kreativce od 3. do 8. razreda osnovne škole — u subotu, 18. listopada u 10 sati, održat će se radionica izrade malih kamenih pročelja inspiriranih dubrovačkim kućama i ljetnikovcima.
prijavite se

Kreće najveći volonterski projekt u Hrvatskoj: 72 sata bez kompromisa

Najveći volonterski projekt u Hrvatskoj “72 sata bez kompromisa” koji se od 16. do 19. listopada organizira diljem Hrvatske, u Dubrovačkoj biskupiji se održava jedanaesti put. Same volonterske akcije na području biskupije planiraju se za petak 17. listopada i subotu 18. listopada.
'Hrvatska u Drugom svjetskom ratu'

Udruga antifašista Dubrovnik organizira promociju knjige Iva Goldsteina

Udruga antifašista Dubrovnik organizira promociju knjige Iva Goldsteina 'Hrvatska u Drugom svjetskom ratu'
u Hotelu Lero

Ne propustite okrugli stol na temu hrane i zdravlja!

Dubrovačka razvojna agencija – DURA poziva sve zainteresirane na okrugli stol „Hrana kao iskustvo i terapija”, koji će se održati u petak, 17. listopada 2025. godine, s početkom u 13:00 sati u Hotelu Lero.
znanost u žarištu

Predavanje o diplomaciji Dubrovačke Republike u novom vijeku u ljetnikovcu Sorkočević

Lovro Kunčević održat će predavanje 'O diplomaciji Dubrovačke Republike u novom vijeku'. 
nove epizode

Dosje Jarak donosi intervju s ubojicom zemunskog klana: Ušli su u najstrože čuvan zatvor u regiji

Andrija Jarak i Dario Todorović nove epizode 'Dosjea Jarak' otvaraju jednom od najstrašnijih tema u povijesti zločina počinjenih na ovim prostorima. Hvaljeni true crime serijal 23. listopada na platformu Voyo donosi prvu od dvije epizode 'Zveri' - priče o Sretku Kaliniću. 
radionica

Svjetski dan hrane: Zero Waste Održiva kuhinja s chefom Antom Dropuljićem

U sklopu Good Food Festivala Dubrovnik, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Dubrovniku organizira predavanje i zanimljivu radionicu pod nazivom „Zero Waste – Održiva kuhinja s chefom Antom Dropuljićem”, posvećenu održivosti u gastronomiji.
Učitaj još vijesti