test

POKLON GRAĐANIMA Koncert Homage to Erik Satie nagrađivane jazz pjevačice Ines Tričković

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović / DD
U subotu, 30.09. u 21:00 sat ispred Crkve sv. Vlaha održat će se koncert Homage to Erik Satie, nagrađivane jazz pjevačice Ines Tričković. 

Turistička zajednica grada Dubrovnika i Grad Dubrovnik ovaj koncert poklanjaju  sugrađanima i posjetiteljima Dubrovnika a povodom još jednog svjetskog uspjeha Ines Tričković - velike kineske turneje i nastupa na najprestižnijem glazbenom festivalu u Aziji - SHANGHAI INTERNATIONAL ART FESTIVAL-u, u Cadillac Shanghai Concert Hall.

Tako će u subotu, 30.09. ispred Crkve sv. Vlaha nastupiti krema hrvatske klasične i jazz glazbe - Ines Tričković - vokal, Goran Končar - violina, Zvonimir Šestak - kontrabas i Hrvoje Galler – klavir.

U ovom dvosatnom programu izvode se klavirske skladbe Erika Satieja iz opusa Gnossienne i Gymnopedie, te najveći popularni jazz klasici. Sa stihovima Ines Tričković, klasične Satiejeve skladbe postale su pjesme za pjevanje te rearanžirane za jazz kvartet, po prvi put u svjetskoj povijesti, što ovaj program čini unikatnim.

Projekt HOMAGE TO ERIK SATIE BY INES TRIČKOVIĆ pokrenula je nagrađivana jazz pjevačica Ines Tričković kao spoj klasične glazbe i jazz-a. Upravo je u Dubrovniku izvedena svjetska premijera u Kneževu dvoru u kolovozu 2019. godine. Djelo je globano prepoznato, te u sastavu kvarteta kreće na svoju prvu, prestižnu kinesku turneju. 

Ines je autorica svih tekstova, a u ovom projektu spaja najbolje od jazza i klasične glazbe.

plakat

Popularni Članci