TORRESOV ŠAPTAČ Gitarist Zlatko Josip Grgić nastupa u Dvoru

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Gitarist Zlatko Josip Grgić nastupiti će u atriju Kneževa dvora s programom španjolske glazbe u utorak, 6. lipnja. Na programu koncerta su remek djela najznačajnijih španjolskih skladatelja E. Granadosa, I. Albeniza  i J. Malatsa. Početak koncerta je u 21 sat.

Zlatko Josip Grgić već od najranije dobi okružen je najboljim svjetskim gitaristima kao što su Leo Witoszynskyj, Tommy Emmanuel, a podučava ga i njegov otac profesor gitare. Zlatko u svojim nastupima stavlja naglasak na emociju, autentičnost i izražajnost te nastavlja tradiciju stare španjolske, katalonske škole koja vodi preko profesora Lea Witoszynskoga i Luise Walker direktno do velikog gitariste Miguela Llobeta, učenika Francisca Tarrege
 Između ostalih, održao je uspješan koncert u Barceloni na Torresovoj gitari „La Invencible“ (nepobjediva) koju je sam Torres tako nazvao i koja je uvrštena u nacionalna blaga Španjolske kao jedina gitara. Tada su ga Španjolci prozvali Torres Whisperer (šaptač Torresa).

Rezervacije ulaznica moguće su na broj 091 613 7314, a kupnja ulaznica na blagajni DSO-a donosi niz pogodnosti i popusta. 

Popularni Članci