test

TRGANJE U KARAMANA Obucite narodnu nošnju i odlično se zabavite

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Agroturizam Konavle, u nedjelju 24. rujna 2023. godine, organizira manifestaciju "Trganje" u vinogradu OPG-a Iva Karamana u Pridvorju.

 "Trganjem" se simbolično obilježava berba grožđa u Konavlima. Jedanaesti put zaredom Konavoke i Konavljani obučeni u narodnu nošnju predvodit će sve okupljene u vinograd kako bi se ubralo, a potom i zajednički preradilo najbolje grožđe na tradicijski način s ciljem promocije Konavala kao vinske regije i kao destinacije izvrsnosti ruralnog turizma.

Ovogodišnji program odvijat će se prema sljedećoj satnici:

15-15:30 sati; okupljanje i dobrodošlica domaćina

15:30-16:30 sati; trganje/berba grožđa

16:30-17:30 sati; prerada grožđa na tradicijski način, igre

17:30-18:30 sati; zakuska i druženje uz glazbu uživo

Ovom prilikom pozivaju se svi Konavljani da dođu u narodnoj robi te da obavjeste svoje prijatelje i goste kako bi i oni nazočili ovom zanimljivom događaju. Radi očekivanog velikog interesa na ovaj događaj obavezne su rezervacije, koje možete napraviti porukom na ured@agroturizam-konavle.hr ili na br. telefona 095 124 6333.

Istoga dana, od jutarnjih sati počet će likovna kolonija za 20-ak slikara sa šireg dubrovačkog područja kojima će tema radova također biti trganje ali i konavoski pejzaž.

Pokrovitelji ovogođišnje manifestacije su: Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske Unije te Ministarstvo poljoprivrede RH.

Popularni Članci