'

Novi ministar ne zna ništa o golfu na Srđu, ali ipak ima čvrste stavove

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: www.antenazadar.hr
Novi ministar turizma Darko Lorencin na prvom predstavljanju na press konferenciji javno je podržao golf na Srđu, ali i iznio nekoliko dezinformacija.

"Radi se o projektu koji je barem tri puta prošao javnu raspravu. Radi se o prostornom planu uređenja Dubrovačko-neretvanske županije, o prostornom planu uređenja Grada Dubrovnika i o generalnom planu uređenja Dubrovnika. Svaki put je javnost bila uključena, projekt je bio prezentiran i sva tri puta je prošao. Sada iz određenog razloga ne možemo mi biti drugačiji nego da podržavamo taj projekt. Investitor je došao kad su svi planovi bili doneseni, kupio je zemljište, investirao, ima određene troškove", izjavio je Lorencin tom prigodom.

Međutim, novi ministar turizma očito svjesno laže ili jednostavno nije dovoljno upoznat s čitavom situacijom, a trebao bi biti. Naime, Županija još nije prihvatila novi plan uređenja golfa na Srđu. S druge strane, bivši ministar Veljko Ostojić, za kojeg je novi ministar rekao kako će nastaviti njegov posao, bio je jedan od rijetkih vodećih političara koji se protivio ideji o golfu na Srđu. Možda bi se u buduće, prije iznošenja ovako čvrstih stavova, ipak trebao informirati o određenoj temi.
 

Popularni Članci