Održana početna konferencija projekta „Pomažemo zajedno“

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Javno predstavljanje projekta „Pomažemo zajedno“, koji za cilj ima uključiti 18 žena u nepovoljnom položaju s otoka Korčule na tržište rada, održano je u utorak, 28. ožujka 2023. u Veloj Luci. Nositelj projekta je Općina Vela Luka, a provodi ga zajedno s partnerima Gradom Korčulom, Općinom Blato, Općinom Lumbarda, Općinom Smokvica, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje PU Dubrovnik i Hrvatskim zavodom za socijalnirad Korčula.

Projektom se želi osnažiti radni potencijal teže zapošljivih žena koje će unaprijediti kvalitetu socijalne usluge starijem stanovništvu otoka, a koja je inače slabije dostupna u otočnim sredinama. Njime će se ujedno pridonijeti borbi protiv siromaštva i smanjenju nezaposlenosti te poticati socijalna uključivost kroz poboljšanje kvalitete života 108 krajnjih korisnika.

-Ono što nas veseli su pozitivni dojmovi korisnika.Zaista mi je drago što smo sudjelovanjem na ovom projektu omogućili pomoć ženama koje teže nalaze svoje mjesto na tržištu rada te također pružili pomoć našim starijim otočanimakojima je ovakva skrb zbilja potrebna – istaknula je u svom uvodnom obraćanju Katarina Gugić, načelnica Općine Vela Luka.

Projekt su zatim predstavile Jasna Maričić i Nikolina Surjan ispred Općine Vela Luka, osvrnuvši se na samitijek prijave, dosadašnje realizirane aktivnosti i buduće planove.

-Trajanje projekta je 8 mjeseci, a ciljana skupina na projektu su žene prijavljene u evidenciji nezaposlenih HZZ-a s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem, a koje će šest mjeseci pružati potporu i podršku starijim i nemoćnim osobama, uz isporuku najmanje šest paketa kućanskih i osnovnih potrepština. Trenutno je zaposleno 15 žena, od kojih svaka ima šest starijih osoba pod svojom skrbi – istaknula je Maričić.

Vrijednost projekta je 889.920,00 kuna, što je ujedno i maksimalni iznos prihvatljivih troškova, a odobren je u okviru poziva “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III” Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, koji se u 100% iznosu financira sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Na kraju predstavljanja održano je i svečano potpisivanje ugovora svih partnera na projektu.

Popularni Članci