Pero Maškarić i DDS samostalno u utrci za Dubrovačko primorje

Autor: dubrovackidnevnik.hr
U Grand hotelu ADMIRAL u Slanom predstavljeni su kandidati Dubrovačkog demokratskog sabora za predstojeće lokalne izbore u Općini Dubrovačko primorje.

 

DDS na Lokalne izbore izlazi samostalno u ovoj Općini, jednako kao i u Gradu Dubrovniku, u Dubrovačko – neretvanskoj županiji i Općini Konavle. U Općini Orebić, kako je rečeno, DDS će podržati listu Marije Mrgudić.

Kandidat za načelnika Općine i nositelj liste za Općinsko vijeće bit će Pero Maškarić, a kandidat za njegova zamjenika Ante Kraljić.

Kako je uvodno rekao predsjednik DDS-a Pero Vićan, na listi općinskih vijećnika naći će se isključivo oni koji žive i rade u Dubrovačkom primorju, a ne oni koji su samo tehnički i radi poreznih olakšica prijavljeni kao stanovnici ove Općine. 'Smatramo kako se Dubrovačko primorje mora brže i bolje razvijati i kako je nužno mladima stvoriti pretpostavke da se vrate na svoja ognjišta,' rekao je Vićan dodavši kako nikada nije dobro ako na nekom prostoru, neka politička opcija vlada 20 ili više godina.

Kampanju će, kažu u DDS-u voditi od sela do sela, od kuće do kuće, od obitelji do obitelji. Kao najveći problemi u Dubrovačkom primorju istaknuti su pitka voda i prometno povezivanje sela  unutar Općine.

Što se tiče kapitalnih projekata od velikog interesa javnosti u Dubrovačkom primorju, DDS podržava projekt Tri Sestrice, ali ne u potpunosti i Županijski centar za gospodarenje otpadom u Lučinom razdolju.

'Kada struka odluči i kada se usuglasi kako je to dobra lokacija, onda ćemo podržati. Treba više razgovarati s ljudima na terenu, ali i razmotriti više lokacija,' rekao je Maškarić, a Vićan dodao kako najviše  zamjeraju činjenicu što se na razini Države nije donijela jasna strategija za zbrinjavanje otpada. 

Popularni Članci