NEMA NOVOG TRASIRANJA ZA LUČINO RAZDOLJE Srđevci kažu da neće odustati, iz HDZ-a poručili da CGO nije političko pitanje

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Na današnjoj sjednici Županijske skupštine odbijen je prijedlog Srđ je Grada o uvrštavanju na dnevni red točke koja bi omogućila novo trasiranje ne području Lučina razdolja. 

Srđevci su tim povodom javnosti uputili priopćenje.

"Zapanjuje lakoća kojom su vijećnici novog „Županijskog dogovora” odbili prijedlog koji se tiče zdravlja svih građana i budućnosti Malostonskog zaljeva, iako je veliki dio njih u izbornoj kampanji govorio upravo suprotno.

Nažalost, i ovaj su put stranačka stega, mjesta u upravnim odborima i podjela plijena koalicijskih partnera važniji od zdravlja, ekonomije i budućnosti građana.

Mi Srđevci smatramo da je rasprava o gospodarenju otpadom i pogreškama projekta Lučino razdolje upravo jedna od ključnih tema na kojima bi se – pred građanima i za građane –  trebalo sučeliti argumentima, pokazati odgovornost i snagu ili slabost politika koje zastupaju svi koji su spremni preuzeti odgovornost za upravljanje i vođenje države, jedinica regionalne uprave i lokalne samouprave. Tako se vode stvarne političke borbe, na ozbiljnim i realnim temama. Međutim vladajuči se očito boji govoriti o temama koje uistinu utječu na ljudske živote i definiraju budućnost i kvalitetu života svih građana Dubrovačko – neretvanske županije.

Mi, naravno, nećemo odustati od novog trasiranja i dokazivanja onoga što je svima jasno  izgradnja megacentra za gospodarenje otpadom usred krškog terena jednostavno nije prihvatljiva." - napisali su oni.

Ubrzo je uslijedio odgovor iz županijskog HDZ-a i partnera.

"Na 2.sjednici Županijske skupštine Dubrovačko-neretvanske županije zatraženo je uvrštenje točke o novom trasiranju za Centar za gospodarenje otpadom Lučino razdolje. Takav prijedlog nije dobio potrebnu većinu glasova, no potaknuti sve češćim kritikama i istupima pojedinih županijskih vijećnika po ovom pitanju, primorani smo reagirati.

Projekt Centra za gospodarenje otpadom nije političko pitanje, bez obzira koliko se neki trudili prikazati ga takvim. Traženja stranke Srđ je Grad su čisti populizam, a buđenje strahova kod naših sugrađana je prikupljanje jeftinih političkih poena.

Postupak trasiranja uredno je proveden u sklopu Studije utjecaja na okoliš te, ukoliko su ga pojedini kolege već htjeli osporavati, mogli su to činiti tada kad je odrađeno-2013., a ne 2021. godine kad kreće gradnja Centra.

Vegetiranje na katastrofičnim scenarijima nije ono što prolazi kod naših sugrađana, a to se vidjelo i na izborima." - napisali su iz HDZ-a.

Popularni Članci