EKSKLUZIVNO Donosimo rezultate ankete u Dubrovačko - neretvanskoj županiji

Autor: Nikša Klečak
RTL televizija je jučer ekskluzivno objavila rezultate anketa na području X. i IX. Izbornih jedinica. U navedenoj anketi, u X. izbornoj jedinici HDZ i koalicija vodi pred SDP-om 10 posto.

Dubrovački dnevnik danas, zajedno s partnerom RTL-om, ekskluzivno donosi rezultate X. izborne jedinice iz koje su analizirani samo rezultati Dubrovačko – neretvanske županije. Prema navedenim podacima dvije najveće parlamentarne stranke i koalicije su gotovo izjednačene u granicama statističke pogreške, a sukladno podacima HDZ i koalicija vodi za jedan posto, odnosno ima 31,3 posto dok SDP i koalicija 'Hrvatska raste' zaostaje s 30,3 posto.

Stranka MOST sukladno ovim rezultatima ima pola postotnog boda slabije rezultate nego u ukupnoj anketi u X. izbornoj jedinici, ali i dalje sjajnih 10,4 posto. Rezultati se odnose na sigurne i vjerojatne glasače - bez neodlučnih glasača kojih je 17,4 posto i koji bi mogli odlučiti pobjednika desete izborne jedinice. Ukupni rezultati 2011. godine u X. izbornoj jedinici u Sabor su vodili četiri liste od 33 koje su se natjecale. Od nešto više od 248 tisuća glasova, tadašnja Kukuriku koalicija je dobila 33,20 posto i 83 tisuće glasova, dok im je HDZ puhao za vratom sa 30,56 posto i 76 tisuća glasova. Nezavisni Ivan Grubišić je tada prepoznat kod 29 tisuća birača, dok je za Ružu Tomašić i Starčevićev HSP glasovalo gotovo 14 tisuća stanovnika X. izborne jedinice.

Više o rezultatima u dosada anketiranima izbornim jedinicama možete vidjeti ovdje: 

Popularni Članci