NA DANAŠNJI DAN SU SE ODRŽALI IZBORI Franković i Dobroslavić odnijeli su pobjedu, naše ankete sve pogodile!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: LK
Na današnji dan, prije dvije godine, žitelji Dubrovnika, Općine Dubrovačko primorje i Dubrovačko-neretvanske županije birali su gradonačelnika, načelnika i župana, u drugom krugu lokalnih izbora. 

 Za gradonačelnika su se tada natjecali Mato Franković (HDZ) i Pero Vićan (DDS), a za čelno mjesto Županije Nikola Dobroslavić (HDZ) i Božo Petrov (Most). Gradonačelnik Mato Franković i župan Nikola Dobroslavić ostvarili su pobjedu i još jedan mandat. 

Napeto je bilo i u Općini Primorje gdje su se u drugom krugu natjecali Nikola Knežić (HDZ) i Vlaho Mozara (nezavisni), a tijesnu pobjedu odnio je Knežić. 

Dubrovački dnevnik, baš kao i prilikom svakih lokalnih izbora, proveo je izlazne ankete za izbor gradonačelnika koje su pokazale kako će pobjedu u Dubrovniku odnijeti Franković. Rezultati ankete su pokazali kako će za Frankovića u drugom krugu izbora glasati 60 posto birača, a za Vićana 40 posto, što se poklopilo i sa službenim rezultatima koji su uslijedili nakon objave naše ankete. Na 16 biračkih mjesta naše anketarke i anketari anketirali su birače koji su već ranije odradili svoju građansku dužnost. Radi se o uzroku od 1000 ispitanika. 

Podsjetimo, Dubrovački dnevnik provodi izborna istraživanja na biračkim mjestima od 2013. godine i do sada je, preciznim izračunima na temelju velikog broja ispitanika donosio projekcije u razini statističke pogreške, čime su te ankete postale relevantan faktor u izborima na području Dubrovnika. 

Popularni Članci