NEDŽAD HODŽIĆ O SREBRENICI Gospodari rata su odlučili BIH gurnuti u pakao

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: wikipedia.org
Predstavnik Kluba nacionalnih manjina, Nedžad Hodžić, jučer je održao govor u Saboru povodom Dana sjećanja na genocid u Srebrenici. Svim kolegama poklonio je cvijet, simbol dana koji se obilježava 11. srpnja.

-'Prije 17 godina u srpnju, 1995., dogodila se tragedija . General Mladić zauzima zastićenu zonu Srebrenice, koju je zaštitio UN. Razdvojio je muškarce i žene na brutalan  način te pokušao uništiti cijeli jedan narod. Žrtve su pokapali u masovnim grobnicama, pa ih prebacivali na sekundarna mjesta da bi se zameo svaki trag zločinu' izjavio je Hodžić.

Odao je poštovanje i sućut svim obiteljima te napomenuo da to nije tragedija bošnjačkog, već i srpskog naroda, koji je bio počinitelj.

Dodaje i da je nekoliko godina ranije Radovan Karadžić eksplicitno najavio genocid  u noći s 14. na 15. listopada 1991.: 'nemojte da mislite da nećete odvesti BIH u pakao, a muslimanski narod u nestanak jer muslimanski narod ne moze da se obrani, ako bude rat ovdje!'

Kao pripadnik bošnjačkog naroda ponosi se i podsjeća na referendum u BIH iz 1992. kad se izglasala samostalnost s tri neovisna naroda, baš kao u Hrvatskoj.

-'Dogodio se planski genocid. Zato kolege, podsjetimo se da je rat rezultat politike, a mi političari kada zaboravimo na dijalog sijemo smrt, tugu, igramo se sa životima... upravo zato vas pozivam da danas uputimo apel diljem svijeta da se za ratovi nikad i nigdje više ne događaju', zamolio je Hodžić.

Popularni Članci