DEMAGOGIJA VS. ČINJENICE Troškovi plaća 'uhljeba' Boža Petrova u Metkoviću duplo veći nego u drugim gradovima

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
Predsjednik Narodne stranke – Reformisti Radimir Čačić i predsjednik Dubrovačkog demokratskog sabora Pero Vićan potpisali su u danas u Dubrovniku koalicijski sporazum, čime se DDS pridružio koaliciji  'Uspješna Hrvatska' u kojoj je još i  'Naprijed Hrvatska – Progresivni savez,' Iva Josipovića.

VIĆAN I ČAČIĆ ZAJEDNO U KOALICIJI: 'U Dubrovniku novci padaju s neba!' (FOTO/VIDEO)

Uz preciznu i činjenicama potkrijepljenu kritiku krivih poteza svih vlasti i stranaka, Radimir Čačić još jednom se osvrnuo na PR-bajku koju o Božu Petrovu plasiraju vodeći hrvatski mediji. Jedna od bitnih stavki te bajke je da je Božo Petrov navodno racionalizirao upravu. No, prava je istina, rekao je i Čačić, kako Grad Metković na plaće zaposlenika troši duplo veći iznos od gradova jednake veličine i broja stanovnika u kontinentalnoj Hrvatskoj. 

Božo Petrov je inače poznat i po tom što je plaće smanjio na minimalac nakon što je preuzeo vlast, a njegovi zamjenici radili su volonterski. No, to je trajalo tek nekoliko mjeseci, nakon čega su ponovno podigli svoje plaće, a volonterstvo zaboravili. Nakon starih kadrova pak zaposleni su novi, pa te 'inovacije' gradski proračun i nije baš osjetio. 

U međuvremenu, od 2013. do danas  u Gradu Metkoviću broj nezaposlenih, pogotovo mladih osoba, jedan je od gorućih problema, a napretka nema. U Metkoviću je krajem lipnja 2015. bilo registrirano 2516 osoba, odnosno nešto manje od polovice svih nezaposlenih u cijeloj Dubrovačko - neretvanskoj županiji. 

Popularni Članci