Nedaleko od Dubrovnika uhićen tip s Interpolove tjeralice, povezuju ga s terorizmom

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Igor Soban/PIXSELL
Služba za poslove sa strancima danas je izvršila postupak prisilnog udaljenja državljanina Francuske za kojeg je NCB INTERPOL raspisao tjeralicu zbog sumnje za kaznena d‌jela u vezi s terorizmom, oružjem i visokom tehnologijom, te kojeg je nadležni organ za vršenje sigurnosnih provjera klasificirao kao osobu koja predstavlja prijetnju javnom redu i nacionalnoj sigurnosti Bosne i Hercegovine.

Službu za poslove sa strancima su, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju lociranja navedene osobe, policijski službenici MUP-a Republike Srpske obavijestili 30. prosinca 2023. da je izvršeno lišenje slobode predmetne osobe na području Trebinja, nakon čega je odveden u službene prostorije Službe za poslove sa strancima gd‌je je predat Službi na nadležno postupanje.

Shodno tome, predmetnoj osobi je izrečena mjera protjerivanja s teritorija BiH sa zabranom ulaska i boravka u BiH u periodu od pet godina, nakon čega je smješten pod nadzor u Imigracijski centar u Istočnom Sarajevu.


Udaljenje navedenog stranog državljanina izvršeno je privatnim letom s Međunarodnog aerodroma Sarajevo, gd‌je je predat službenicima Nacionalne službe za transfere Ministarstva pravosuđa Francuske, koji će osobu prevesti do zemlje porijekla, priopćeno je iz tamošnje Službe za poslove sa strancima.

Popularni Članci