'Ovo je napad masovne propagande!'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: AlJazeera
Osnivač WikiLeaksa, Julian Assange kritizirao je holivudsku verziju priče studija DreamWorks koji je u utorak najavio početak snimanja filma o WikiLeaksu.

Naime, kontroverzni Australac poznat po neustrašivom nastupu protiv vodećih velesila  došao je do kopije scenarija za film naslovljen „The Man Who Sold the World“ te je u video govoru za sveučilište Oxford komentirao: „To je sama laž. Film je napad masovne propagande na WikiLeaks i članove moje ekipe.“ Aktivist se također osvrnuo na posljedice ovakvog filma koji će, kako tvrdi, samo dodati ulje na vatru u sukobu protiv Irana. Radi se o tome da film prikazuje scenu unutar iranskog vojnog kompleksa jasno dajući do znanja da se tu krije nuklearno oružje.

Assangea će u filmu tumačiti britanski glumac Benedict Cumberbatch  dok će ulogu njegovog nekadašnjeg glasnogovornika Daniela Domscheit-Berga tumačiti Daniel Bruehl. Redatelj je Bill Condon koji je režirao dva nastavka Sumrak sage.

Assange se trenutno nalazi u ekvadorskom veleposlanstvu u Londonu izbjegavajući izručenje Švedskoj zbog optužbi za silovanje i seksualno napastovanje. Kaže da ne zna kad će napustiti svoje sigurno mjesto, no ne pokazuje zabrinutost zbog istoga. 

Popularni Članci