'

Šokanto: Učenici dobili zadatak da napišu oproštajno pismo

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: blogs.nottingham.ac.uk
Mladi učenici jedne skupe privatne škole u New Yorku dobili su jeziv zadatak - morali su u prvom licu napisati oproštajno pismo. Šokirani roditelji zadatak su ocijenili neprimjerenim.

Učenici stari 14 godina zadaću su dobili na satu engleskog jezika, a kao dio zadatka morali su opravdati svoj čin samoubojstva.

"Bili smo poprilično zapanjeni zadatkom. Mislilo smo da je riječ o nečuvenom zadatku za 14-godišnjake. Dajemo jako puno novca da naša djeca idu u ovu školu" rekao je jedan od roditelja. 

Djeca su pismo trebala napisati iz perspektive lika iz filma Tajni život pčela, a pisati su trebali u prvom licu kao da su lik.

Pitanja u zadatku bila su 'kako bi opravdali svoj postupak' i 'koje razloge bi naveli'.

Nastavnica Jessica Barrish nije htjela komentirati zadatak, a ravnatelj škole Ronald Stewart rekao je kako se njemu nije požalio nijedan roditelj.

Profesor filozofije Simon Critchley misli da je cijela priča prenapuhana i da ne vidi zašto je to neprimjereno, piše NYPost.

"Ako je, onda je samoubojstvo tabu, a ja mislim da o tabuima moramo racionalno razmišljati. Mislim da bi zadatak čak mogao pomoći učenicima da steknu zreliji pristup temi" rekao je.

Izvor: 24.sata.hr

Popularni Članci