Vlahušić: Pelješki most je prioritet, Grad Dubrovnik podržat će i brža rješenja

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Željko Tutnjević
Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić sastao se danas sa predstavnicima inženjersko konzultantske tvrtke SAFEGE d.o.o. iz Pariza i njihovim predstavnikom u Hrvatskoj, Vjeranom Bašićem, načelnikom Odjela željezničkog i kombiniranog prometa u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture, te predstavnikom Hrvatskih cesta Borisom Majićem.

 

Tema sastanka bila je Uvodna studija izvodljivosti prometne komunikacije i povezanosti hrvatskog teritorija financirana IPA projektom Europske unije. Gradonačelnik Vlahušić je s predstavnicima tvrtke razgovarao o najboljim rješenjima prometne povezanosti Dubrovnika i regije s ostatkom Hrvatske. Istaknuo je da je za 120 tisuća ljudi koji žive od Korčule do Prevlake ovo izuzetno važno pitanje, poglavito jer ubrzo postajemo punopravni članovi Europske unije i iznimno je bitno da se prometno povežemo s ostatkom Europe.

Gradonačelnik je rekao kako je Pelješki most prioritet jer Hrvatska ne može bez kopnene veze s Dubrovnikom, te kako je većina građana Grada Dubrovnika suglasna da je most potreban kako bi se cestovno povezao hrvatski teritorij. Također, ne treba zaboraviti da je datum ulaska u Europsku uniju 1. srpnja 2013.  i zbog toga Grad Dubrovnik podržava i neka brža rješenja za prelazak dvadesetak kilometara u Neumu bez zaustavljanja na granici kako bi bili punopravni stanovnici Europe do eventualnog završnog datuma izgradnje mosta, dodao je gradonačelnik.

Ovo prometno rješenje ne bi utjecalo samo na život građana Grada Dubrovnika i regije, nego i na oko milijun turista, od ukupnog broja od gotovo 3 milijuna, koji godišnje dolaze cestovnim prometom u Dubrovnik. U konačnici će prometno rješenje imati značajan utjecaj i na broj turista koji će cestovnim putem dolaziti u Grad, a s time i na turističku potražnju i ekonomske rezultate sezone, istaknuo je gradonačelnik Vlahušić.

Popularni Članci