ĐIRATA OD SUHOZIDA Hrvatsko planinarsko društvo Sniježnica očistilo dionicu Camina Dubrovnik od Gromače do Slanog (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: HPD Sniježnica
Hrvatsko planinarsko društvo Sniježnica poslalo je doživljaje i fotografije s čišćenja i označavanja druge etape Camina. 

Njihov tekst prenosimo u cijelosti: 

"Đirata od suhozida. Tako će se zasigurno pamtiti dionica Camino Dubrovnik od Gromače do Slanoga. Sniježničarke i Sniježničari u dva su navrata odradili akcije čišćenja i označavanja druge etape Camina. Najprije od Mrčeva do Mravinjca, a onda zahtjevniji dio od Gromače do Mrčeva. Iako je posla bilo jako puno, rezultati su bili ono što je opravdalo uloženi trud. Pogled na odrađene dijelove puta bio je zadivljujući- suhozidi i kaldrme kojima se prolazilo stoljećima izronili su iz zagrljaja drače, smreke i grmlja. Šetati tim putevima i diviti se prije svega onima koji su ih napravili, zasigurno će biti iskustvo za pamćenje. Ne samo onima koji budu išli na Camino do Međugorja nego svima onima koji budu htjeli upoznati ovaj dio Grada i okolice. Pa makar išli samo dionicu Gromača-Slano. Putevima suhozida. Dok smo naporno radili i označavali stazu za logistiku se pobrinuo HGSS odnosno naš Zoran Čabrilo koji nam je terencem dovezao topli objed u sred šume. S takvom logistikom i s ovako angažiranim članovima nema nas što ne možemo!"

Popularni Članci