DOLAZI I MINISTAR BAČIĆ U srijedu svečanost početka radova na katastarskoj izmjeri naselja Molunat

Autor: dubrovackidnevnik.hr
U srijedu 8. svibnja ove godine u Moluntu (na ulazu u naselje) s početkom u 11:00 sati prigodnom svečanošću će se obilježiti početak radova na katastarskoj izmjeri za dio katastarske općine Đurinići (naselje Molunat).

Početku radova će nazočiti potpredsjednik Vlade RH i ministar prostornog uređenja i graditeljstva Branko Bačić, glavni ravnatelj Državne geodetske uprave Antonio Šustić, načelnik Općine Konavle Božo Lasić i predstavnici Geodetskog zavoda Rijeka kao izvođača radova.

Podsjetimo, riječ je o problemu koji se rješava višegodišnjim programom katastarskih izmjera građevinskih područja propisanim od strane Vlade RH, a predmet ove izmjere bit će 225 hektara na kojima se prostire naselje Molunat, koje je dio katastarske općine Đurinići,odnosno 820 katastarskih čestica i 120 objekata iz postojećih evidencija, a vrijednost radova iznosi 139.000 EUR +PDV.

Kako je naglasio načelnik Božo Lasić prilikom potisivanja Sporazuma sa Državnom geodetskom upravom 2. veljače ove godine provođenje ovog Sporazuma, kojeg u potpunosti financira Državna geodetska uprava značit će jako puno za Konavle i sve žitelje Molunta koji zbog nesređenosti katastra često ne mogu gospodariti s vlastitom imovinom.

Popularni Članci