Petrov u Dubrovniku: Nećemo provoditi lijeve ideje, pod ovim uvjetima ćemo razgovarati sa svima

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Nositelj liste za 10. izbornu jedinicu Božo Petrov iz stanke Most posjetio je u srijedu Dubrovnik s kolegama Ivicom Dajakom i Joškom Mikušem, koji su također na listi Mosta.

Petrov je naglasio kako je cilj Mosta predstaviti 10. izbornu jedinicu obuhvaćajući cijeli njezin teritorij.

"Mi za razliku od drugih stranaka imamo džentlmenski sporazum, a to je da oni koji imaju najviše preferencijalnih glasova, ići će u Sabor. Mi ćemo to podijeliti na pravedan nači i zbog toga pozivam sve da glasuju za naše predstavnike i omoguće svom mjestu ili gradu da ih se predstavi u Saboru", poručio je Petrov.

Istaknuo je kako očekuje dobre rezultate jer su, dodao je, uvijek ostvarivali više nego što su im predviđali.

"Jedno je jasno, a to je kako se bez nas neće moći konstituirati vlada, a građani mogu biti sigurni da je glas za Most osigurač protiv korupcije i zalaganje za obiteljske vrijednosti protiv lijevih politika. Samo Most to može garantirati i nitko drugi na političkoj sceni", jasno je rekao Božo Petrov.

Odgovorio je na novinarsko pitanje s kim će surađivati nakon izbora.

"HDZ će ići u oporbu, a lijevi dio klike može nam se obratiti, ako budu prihvatili naše vrijednosti i našeg kandidata za predsjednika vlade. Ono što je sigurno da Most neće provoditi nikakve lijeve politike, a oni koji budu htjeli s nama trebaju podržati našeg kandidata i prihvatiti da je Hrvatska zemlja bez korupcije, u kojoj je obitelj osnovica i da vrijedi privatno vlasništvo i slobodno tržište", predstavio je uvjete Mosta Božo Petrov.

Ivica Dajak, inače županijski vijećnik iz Mosta istaknuo je kako se nada da će imati priliku u Saboru se zalagati za politike koje zagovara Most na nacionalnoj razini, s naglaskom na lokalne specifičnosti. Joško Mikuš, koordinator Mosta za Dubrovnik i županijski vijećnik dodao je kako politike Mosta promoviraju rješenje poput prometa, nacionalnih pitanja, stambene politike.

Inače, smijeh na konferenciji za medije izazvala je reakcija Ivice Dajaka koji je na pitanje novinara na kojem mjestu će biti na listi u 10. izbornoj jedinici, reagirao tako što je pred svima pitao svog stranačkog šefa Petrova 'Koji sam ja po redu?'.

Petrov je to protumačio spontanom reakcijom i potvrdom za ono što su obećali.

"Za razliku od drugih političkih stranaka gdje vidite da se bore između sebe koji će biti na listama, nama to nije bitno. Mi smo napravili takav dogovor koji je pravedan prema svakome. Nismo htjeli stvarati situaciju da onaj koji je na višoj poziciji na listi ima veće šanse. Preferencijalni glasovi su najpravedniji prema biračima i kandidatima jer tako svi imaju pravo ući u Sabor", zaključio je Mostov Božo Petrov.

Popularni Članci