'

REKORDAN KOLOVOZ Kroz Zračnu luku Dubrovnik prošlo 335 tisuća putnika

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Marijana Matulović
Župan Nikola Dobroslavić, direktor županijske turističke zajednice Vladimir Bakić i direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić predstavili su danas na konferenciji za medije rezultate ovogodišnje turističke sezone. U prvih osam mjeseci u našoj županiji zabilježeno je sedam posto više dolazaka i četiri posto više noćenja.

Župan Dobroslavić zahvalio je svima koji su pridonijeli odličnom rezultatu te je posebno pohvalio Zračnu luku Dubrovnik, njene rekordne rezultate, ali i projekt obnove i proširenja kapaciteta.

Također naglasio je i na čemu bi se u budućnosti trebalo više raditi. „Nismo dovoljno napravili u jačanju županijskih turističkih zajednica odnosno destinacijskog menadžmenta što smo odredili kao prioritet u strategiji razvoja turizma naše županije, ali i u strategiji razvoja turizma u Hrvatskoj to nam ostaje zadatak u narednom razdoblju.“

Podsjetio je i na obećanje ministra turizma Darka Lorencina.  „Ministar turizma nije ostvario svoje obećanje da vrati PDV na usluge smještaja s 13 na 10 posto, koji je nepromišljeno povećan prošle godine,''  kazao je Dobroslavić

Direktor županijske turističke zajednice Vladimir Bakić istaknuo je dobru suradnju s francuskim avioprijevoznikom Voloteom čiji je let između Bordeauxa i Dubrovnika najuspješniji novi let te je za očekivati kako će dogodine više francuskih gradova direktno biti povezani s Dubrovnikom. Bakić je dodao i kako su najbrojniji gosti iz Velike Britanije i Njemačke, dok se bilježi pad gostiju iz Poljske.

Jako dobru sezonu zabilježila je i Zračna luka Dubrovnik kroz koju je u kolovozu prošlo preko 335 tisuća putnika što je najveći broj ikad zabilježen u dubrovačkoj Zračnoj luci.

„Prošla su ona vremena kad se nešto moglo individualnim pristupom postići i zaboravimo da se turizam događa mimo nas. Lijepo je čuti da su svi sudionici dubrovačkog turizma ipak poduzeli prave aktivnosti i da se to reflektira kroz jednu uspješnu turističku sezonu,“ zaključio je direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić.

Popularni Članci