SANIRANA NAFTNA MRLJA Vatrogasci na intervenciju u Cavtatu pozvani tek nakon nekoliko sati!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: nafta
Velika nafta mrlja pojavila se jutros uz cavtatsku rivu, a interveniraju vatrogasci JVP Konavle i DIP Dubrovnik u suradnji s Lučkom kapetanijom Cavtat i policijskom postajom Gruda. Mrlja je oko 13 sati gotovo potpuno uklonjena i postavljena je upijajuća brana koja će ostatke pokupiti s površine.

-         Sredstvo je naneseno i gotovo je cijela mrlja uklonjena. U in tervenciji smo koristili brod tvrtke Adrijana Nika Miljasa koji nam je izišao u susret. Mi smo dobili dojavu u 10.38 minuta i sad se polako povlačimo -rekao nam je zapovjednik JVP Konavle Mario Magud.

       Građani su o velikoj naftnoj mrlji javljali još jutros, a pojavila se vjerojatno tijekom noći. Nije jasno zašto su Vatrogasci na intervenciju pozvani tako kasno.

-         Ovdje se javlja problem kompetencije i mi se zalažemo da intervenira onaj tko negdje upravlja i tko je nadležan u ovakvim situacijama jer se mogla dogoditi i veća katastrofa. Ovo je već drugi put ove godine i oni uvijek zovu nas, a sami ništa ne poduzimaju – rekao je za Dubrovački dnevnik zamjenik općinskog načelnika Božo Lasić koji dodaje kako Kapetanija nije otkrila tko je krivac kao ni prošli put kad se ista stvar dogodila.

Popularni Članci