SVE SE DOGODILO SLUČAJNO Mjesto gdje se Neretva ulijeva u more postalo raj za kitesurfere

Autor: dubrovackidnevnik.hr
U dolini Neretve sijeku se svi važni prometni pravci: cesta, pruga i morska luka. Nema autoceste i sve do krajnjeg juga magistrala je baš kao nekada, žila kucavica na kojoj je dinamičan lokalni život. Plitko more, pješčana plaža i konstantan vjetar idealan su recept za uživanje u „kitesurfingu“.

Na mjestu gdje se Neretva ulijeva u more, u kasno ljetno poslijepodne nebo prošaraju „kiteovi“, a sve što treba onima koji se bave „kitesurfingom“ su ljetni maestral i plitko more.

Svega ovoga ne bi bilo da 2006. godine nije bilo prirodne nepogode.

- Moj otac je bio poljoprivrednik, a jedno ljeto mu je nasade uništila tuča. Odlučio je nakon toga ljeto provesti na moru i razmisliti što dalje. Otvorio je mali "beach bar", a jedan gost iz Slovenije mu je rekao da su ovdje idealni uvjeti za kitesurfing i da bi ovo mogla postati prava kitesurf destinacija europskih razmjera. Tako je na kraju i ispalo, imali smo sreću u nesreći - ispričao je Lovre Šuman iz Komina autorici i redateljici putopisnog serijala “Na Magistrali”, Andrei Buči.

On i prijatelji pokrenuli su kitesurf školu te pomažu svima koji se žele ovime baviti.

- Svake godine smo ovdje po cijele dane, a na početku su dolazile samo male grupice ljudi, tako da smo svakog gosta upoznali osobno - kaže Lovro i dodaje da su ovdje idealni uvjeti za kitesurfing – plitko more, konstantan vjetar te pješčana plaža.

Popularni Članci