TJEDAN U RETROVIZORU Javne površine na Babinom kuku vraćene građanima, isplaćene subvencije za podstanare

Autor: dubrovackidnevnik.hr
I ovog petka donosimo pregled najzanimljivijih događaja u gradskoj upravi. 

Javno-prometne površine na Babinom kuku oslobođene na korist građanima

Upravnim postupcima od strane Odsjeka za komunalno redarstvo Grada Dubrovnika tvrtki Valamar Riviera d.d. naloženo je uklanjanje protupravno postavljenih predmeta na javno-prometnim površinama Babinog kuka, a temeljem čega su odgovorne osobe navedenih postupile po naloženom. Navedenim postupanjem uklonjeni su stupići ispred hotela Argosy, rampa ispred hotela Tirena te stupići prema odvojku uz hotel Tirenu, a koji vodi prema Malom Stradunu čime se osiguralo nesmetano korištenje javnih površina građanima grada Dubrovnika.

Grad osigurao urednu isplatu subvencije troškova stanovanja za 229 korisnika

I u uvjetima financiranja nužnih i neophodnih troškova, Grad Dubrovnik je osigurao urednu provedbu Mjera socijalnog programa u okviru kojih subvencionira i troškove stanovanja obiteljima i samcima slabijeg imovnog stanja. Grad Dubrovnik tako obiteljima i samcima koji žive u unajmljenim stanovima u statusu podstanara, koji u  vlasništvu nemaju nekretnine, a slabijeg su materijalnog stanja, osigurava novčanu subvenciju za plaćanje najma stana. Mjesečni iznos subvencije iznosi 500 kuna za samca, 700 za dvočlano kućanstvo, 800 za tročlano i 1500 kuna za četveročlano kućanstvo i više, sve sukladno Mjerama socijalnog programa Grada Dubrovnika za 2021. godinu.

Nakon rušenja započela gradnja novog objekta budućeg doma za starije i nemoćne

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i v.d. pročelnice Upravnog odjela za izgradnju i upravljanje projektima Paula Pikunić Vugdelija održali su radni sastanak s voditeljem projekta iz tvrtke IGH Vedranom Kosovićem i njegovom suradnicom Natašom Dedo. Tema sastanka bila je tijek i trenutno stanje građevinsko obrtničkih radova na Rekonstrukciji hotela Gruž u dom za starije i nemoćne osobe – tipa hotel.

Novi cjevovod za bolju i sigurniju vodoopskrbu Liechtensteinovog puta

U sklopu investicije Vodovoda Dubrovnik, vrijedne 220 tisuća kuna, na Liechtensteinovom putu zamijenjeno je 75 metara dotrajalog polietilenskog vodoopskrbnog cjevovoda novim cijevima od nodularnog lijeva te su ujedno rekonstruirani postojeći vodovodni priključci i produžena hidrantska mreža. Novi cjevovod je većeg profila od dosadašnjeg, što će u budućnosti osigurati bolje uvjete i sigurnost vodoopskrbe na cijelom tom području.

Obnova horizontalne signalizacije na gradskim cestama

U tijeku je izvođenje radova redovnog održavanja horizontalne signalizacije na prometnim površinama na području grada Dubrovnika, a radove prema nalogu Upravnog odjela za promet izvodi ugovorni izvođač radova na održavanju nerazvrstanih cesta i javnih prometnih površina. Predmetnim radovima obuhvaćena je obnova pješačkih prijelaza, polja za usmjeravanje prometa, natpisa na kolniku, strelica i uzdužnih oznaka (središnjih i rubnih crta) na cestama na gradskom području.

Popularni Članci