VELIKA FOTOGALERIJA U Brijesti se gušta u kamenicama, dobrom vinu i suncu! (VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Festivus
Malostonska kamenica proslavila je poluotok Pelješac i uvrstila ga na gastronomsku kartu svijeta, a danas se u Brijesti održava Dan malostonske kamenice. 

U registar zaštićenih oznaka izvornosti i zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla upisana je 2020. godine, a zaštićena je na području cijele Europske Unije. 

Postaje sinonim ovog područja, a dugogodišnje održavanje manifestacija potvrđuje njezinu važnost za područje poluotoka Pelješca i cijele Dubrovačko-neretvanske županije. Dan malostonske kamenice tradicionalno se održava svake godine u mjesecu ožujku, a upravo taj mjesec postaje i mjesecom kamenice jer se smatra da je upravo tada najpunija i najukusnija. 

Na ovogodišnjoj Festi u Brijesti posjetitelji brodovima obilaze maune lokalnih školjkara, uživaju u svježoj deliciji, tek izvađenoj iz mora i pokapanom s nekoliko kapljica limunovog soka, baš na način kako i sami domaćini preferiraju. 

Uz zvukove dalmatinske pjesme i pelješko vino, posjetitelji doživljavaju čar tradicije i života lokalnog stanovništva, dok ugostiteljski objekti u Stonu i okolici nude raznoliku paletu Peljeških okusa. 

Atmosferu pogledajte u velikoj fotogaleriji. 

Popularni Članci