Vozače u Hrvatskoj snima 300 policijskih kamera, evo gdje ih možete očekivati u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: NK
Kamera za nadzor brzine je sve više na otvorenim cestama i po gradovima.

Radarski snop im pokriva do šest prometnih traka, vozilo uoče na stotinjak metara udaljenosti, a fotografije snimaju na 35 metara. Snimaju i po danu i po noći.

Riječ je o kamerama koje koristi policija za detektiranje prekršaja prekoračenja brzine kretanja. Istodobno mogu snimati 32 vozila i mjeriti brzine do 300 kilometara na sat. Sve ih je više na otvorenim cestama i po gradovima.

U Zadru se, kako je objavio RTL Danas, upravo postavljaju dodatne kamere za videonadzor prometa koje je Grad Zadar sam financirao za 80.000 kuna. Radi se o 13 novih kamera, uz 16 već postojećih kamera na području Zadra i okolice.

"Prometni elaborat je obuhvatio 13 lokacija od kojih smo tri realizirali u cijelosti. Kamere smo predali na upravljanje i korištenje MUP-u. Na preostalih deset lokacija upravo je instalirana oprema i u tijeku je primopredaja MUP-u", rekao je za RTL Robertino Dujela, pročelnik upravnog odjela za komunalne djelatnosti. 

Ove je godine mreža kamera za nadzor brzine proširena na 270 lokacija. 103 kamere sele se po kućištima i samo iz policije znaju u kojima se nalaze kamere, a u kojima ne. Otkako su postavljene, u Hrvatskoj je zabilježeno više od 210.000 prometnih prekršaja i naplaćeno više od 88 milijuna kuna kazni. 

S Hrvatskim autocestama MUP dogovara postavljanje kamera za nadzor brzine i na dionicama autocesta, čime bi ukupni broj kamera porastao na 332 lokacije. Još nije poznato kada bi kamere na autocesti trebale biti postavljene, piše Index te donosi gdje su postavljene kamere na području PU dubrovačko-neretvanske.

ZATON DOLI (D8)
BRSEČINE (D8)
STABLINA (D8, Ploče)
DUBROVNIK (D8, kod Sinjske ulice)
GRUDA (D8, općina Konavle)
METKOVIĆ (Splitska ulica kod kbr. 25)
DUBROVNIK, Čajkovići, Čajkovići 3
OREBIĆ, križanje ulice Bana Josipa Jelačića-ulice kapetana Joze Šunje (D414)
ŽUPA DUBROVAČKA, D8, Kupari, Blato 18
ŽUPA DUBROVAČKA, D8, Plat, Plat 5
DUBROVNIK, Ulica Pera Bakića 19
METKOVIĆ, D62, UIlica Zrinjskih i Frankopana kod kbr. 125/1
CAVTAT, ulica Put od Cavtata 26a, ŽC 6239
ZVEKOVICA, ulica Put Uskoplja 44, ŽC 6239

Ovdje pogledajte popis ostalih lokacija u Hrvatskoj na kojima se u ovom trenutku mogu nalaziti kamere za nadzor brzine.

Popularni Članci