ŽUPAN: Dubrovnik je primjer sklada i mjere kod suživota

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: SLUŽBENE STRANICE ŽUPANIJE

Župan Nikola Dobroslavić i predsjednik Županijske skupštine Ivan Margaretić sudjelovali su na svečanom prijemu koji se u prigodi ramazanskog Bajrama održao u prostorijama Islamske zajednice u Dubrovniku.

Čestitajući Bajram tradicionalnim riječima „Bajram Šerif Mubarek Olsun“, župan je kazao kako je Dubrovnik primjer sklada i mjere kod suživota dugi niz stoljeća te je izrazio nadu da će to tako ostati i nadalje. 

Glavni imam Salkan Herić u prigodnom je govori ukazao na potrebu razumijevanja i oprosta te je ukazao na nužnost života u miru.

Predsjednika Židovske zajednice Sabrina Horović u tom je kontekstu ukazala na aktualna događanja na Bliskom Istoku te je izrazila žaljenje za svim civilnim žrtvama, a osobito djecom i ženama. Stoga je don Ivica Pervan, pozdravljajući okupljene u ime biskupa dubrovačkog, predložio da se s tog mjesta pošalje zajednički apel za prestankom ratnih sukoba i razaranja- kako u Palestini, Izraelu tako i u Siriji i Iraku. Naime, Pervan je istaknuo kako je Dubrovnik svojom poviješću, ali i činjenicom da u njemu postoji izvrstan suživot četiri velike vjerske zajednice, pravo mjesto za poslati takav apel. Paroh Vladan Perišić kao glavni uzrok sukoba naglasio je nerazumijevanje i nepoznavanje „onoga drugoga“.

Popularni Članci