Županija uplatila 190 tisuća kuna za poplavljena područja

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DNŽ
Dubrovačko-neretvanska županija odlučila je uputiti novčanu pomoć poplavljenim područjima u Slavoniji u visini od 190.000 kn. Pomoć će se uplatiti dvjema najteže pogođenim županijama i to 150.000,00 kuna Vukovarsko-srijemskoj županiji i 40.000,00 kuna Brodsko-posavskoj županiji.

Također, Županija će za 120 djece iz poplavljenih područja Vukovarsko-srijemske županije ponuditi sedmodnevni smještaj i prehranu u Dubrovniku. Ova pomoć realizirat će se u suradnji sa  Ženskim đačkim domom Dubrovnik, Muškim učeničkim domom Dubrovnik i Učeničkim domom Paola di Rosa.

Županija je, uz dosadašnji angažman na prikupljanju pomoći preko Crvenog križa i Caritasa, odlučila i na ovaj način pomoći dvjema županijama koje su imale štete golemih razmjera.

Sredstva će se dijelom izdvojiti iz Županijskog proračuna, a dio su osigurale ustanove i društva kojima je Županija osnivač: Ljekarne Dubrovnik, Korčula i Blato, Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko – neretvanske županije, Specijalna bolnica Kalos, Lučka uprava Dubrovačko – neretvanske županije, županijske lučke uprave Dubrovnik, Korčula i Vela luka, Turistička zajednica Dubrovačko – neretvanske županije, Županijska uprava za ceste, Dubrovnik ceste, razvojna agencija DUNEA i Centar za poduzetništvo.

Popularni Članci