OLDTIMERI I 50 MILJA PELJEŠCA Prekrasni 'starci' provozali se jugom Hrvatske (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Oldtimer Klub Dubrovnik
Održan je 2. Oldtimer Rally Ston: 50 milja Pelješca u organizaciji Oldtimer kluba Dubrovnik.

Zahtjevnim i prekrasnim pelješkim cestama se provozalo 91 starodobno vozilo, a posebnu pažnju su plijenili Ferrari 348,  Lincoln Continental, Mercedes 190 SL, BMW 502, "milicijski" Fićo, kao i dva povijesna kamiona, vučna služba i kiper Mercedes. Sudionici su stigli iz cijele Hrvatske, kao i Bosne i Hercegovine te Crne Gore. 

Pauze između etapa su bile u Poljoprivrednoj zadruzi Pelješki vrhovi u Janjini, te Domu i muzeju vina Poljoprivredne zadruge Putniković, a nakon prolaska ciljem koji je bio u Solani Ston automobili su izloženi na Placi u Stonu. Pelješac je pokazao izuzetno gostoprimstvo prema oldtimerima, a promet se unatoč velikom opterećenju koje je izazvala oldtimer kolona i brojnim radovima na komunalnoj infrastrukturi odvijao neometano zahvaljujući predanom angažmanu službenika Policijske postaje Ston, kao i razumijevanju građana. 

Veliki interes ljubitelja oldtimera, brojna publike koja je iz cijele Županije došla pogledati Rally te značajan doprinos promociji Pelješca, kao i svekolika podrška i gostoprimstvo Općina Ston i Janjina će omogućiti nastavak ove tradicije - 3. Oldtimer Rally Ston će se održati 26. travnja 2025. 

Popularni Članci