Pita sa šampinjonima
Pita s nadjevom od šampinjona, vratine i ribanog sira lagano je i savršeno proljetno jelo.
Sastojci:
Za tijesto:
250 g pšeničnog oštrog brašna
pola praška za pecivo
125 g maslaca
150 g svježeg sira
malo soli
Za nadjev:
1 limenka šampinjona u slanoj otopini
100 g dimljenog svinjskog vrata
3 jaja
1 žlica senfa
200 ml slatkog vrhnja
200 g sira
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žlica Vegete
papar
Priprema:
Od brašna, prašaka za pecivo, maslaca, sira i malo soli umijesite glatko tijesto te ga ostavite da se odmara u hladnjaku 30 minuta.
Pomiješajte ocijeđene šampinjone, dimljeni svinjski vrat narezan na štapiće, jaja, senf, vrhnje, naribani sir, peršin, 1 žlicu Vegete i popaprite. Sve zajedno dobro izmiješajte.
Pripremljeno tijesto razvaljajte na debljinu od jednog centimetra, obložite njime kalup za pečenje, nabodite ga vilicom, a zatim po njemu rasporedite pripremljeni nadjev.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 160 Celzijevih stupnjeva oko 45 minuta.
Izvor: coolinarika.com